Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Miért nem engedem, hogy szeressenek?

2014. március 10. 09:00 - King of Shadows

   Na, ez egy nagyon nehéz téma lesz számomra, tehát - Szokás szerint? - szétszórt leszek, ezt kérem nézze el nekem. (Érdemes az olvasót magázni, ezzel is megadva neki a tiszteletet. Erre láthattunk most példát.) Azért igyekezni fogok annyira koherensen fogalmazni, amennyire tőlem telik.

   Gyerekkoromban, még az általánosban azt szoktam meg, hogy a legjobb, amit elérhetek az, ha nem foglalkoznak velem, mert akkor legalább nem bántanak. Gondolom ez meghatározó volt a személyiségfejlődésemben, mert számomra ez a "normális" állapot, ezért ehhez igyekszem igazodni. Élőben a szeretet olyan érzést vált ki belőlem, hogy "itt valami nincs rendben", ezért igyekszem visszatérni a "biztonságos zónába". Érdekes, hogy a neten viszont nem jelentkezik ugyanez, gondolom ezt az okozza, hogy annak idején még messziről sem láttam internetet, ezért ahhoz kapcsolódóan nem is alakulhatott ki semmilyen negatív beidegződés. Ha meggondolom, életemben egyszer éreztem igazán erős, felém irányuló szeretetet, és rendesen féltem is tőle. Viszont ha "visszaállítottam az alaphelyzetet" újra igényelni kezdtem az illető figyelmét, tehát nagyon ambivalens tudok lenni ilyen szempontból.

   Azt teljes mértékben megszoktam, hogy utálnak, tehát az ismerős helyzet, csak azt meg igyekszem elkerülni, szerintem érthető okokból. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudom elviselni, ha muszáj - már csak azért is, mert öt évig folyamatosan bírnom kellett, aztán meg körülbelül újabb négyig - csak fölösleges kellemetlenséget sem akarok magamnak.

   Az meg a másik, hogy majdnem mindenkim meghalt már, vagy csak megszakítottam vele a kapcsolatot, ezért valamennyire félek is a kötődéstől. De szerintem ez csak a másodlagos oka.

   Azt is észrevettem már, hogy ha valaki kedvel egy személyt, elkezdi "lemásolni" bizonyos tulajdonságait, és ez a többségieknél nem is tudatosan történik. Emiatt viszont mindig attól félek, hogy ha valaki kedvelne engem, le is rombolnám a személyiségét, méghozzá úgy, hogy ez fel sem tűnne neki, még akkor sem, amikor már gyakorlatilag megszűnt létezni. Ez viszont olyan érzést kelt bennem, amit egyszerűen nem tudok elviselni, még ha nem is tudom megfogalmazni, hogy pontosan mit is. (Morális válságot okoz?) Azt! Köszi! (Deeehogy van morális válság! Összevissza beszélsz, már megint... Egyébként mi bajod azzal, hogy leromboljuk egy haszontalan többségi amúgy is elviselhetetlen személyiségét? Ők is lerombolták a miénket! Anélkül nem is léteznénk! Te sem, én sem, és a többiek sem! Az, amit mi csinálunk nagyon kevés mindazért, amit ellenünk elkövettek! Azt még a többségiek is elismerik, hogy elháríthatják egymás támadását, feltéve, hogy az elhárítás arányos a támadással! Persze, egészen más a nagy, büdös helyzet, ha rólunk van szó, mert akkor a mocsok, söpredék többségiek azt csinálnak, amit akarnak, mi meg hozzájuk sem érhetünk! Ezek után örülhetnél neki, hogy csak a személyiségüket verem szét! Shadow! Azt, hogy ki, mit fog szétverni, bízzuk inkább Kingre, jó? Vagy szavaztassuk meg a többiekkel, mert egy demokratikus ... jogállamban ezt így szokás. De ha akarod, továbbra is ragaszkodhatsz a meglehetősen ... primitív, vadállatokra emlékeztető módszereidhez, de figyelmeztetlek, hogy annak rossz vége lesz. Számodra! Mert itt valami furcsa politizálás zajlik...)

   Meg ott van még Shadow is, akit egész egyszerűen nem merek élőlények közelébe engedni, és ezt úgy tudom a lehető legbiztosabban elérni, hogy mindenkitől távol tartom magam. Erről gyakran eszembe jut, hogy csak vele akarom "elvitetni a balhét" (Ez így is van, ha L'Qró épp nem ér rá, jó lesz Shadow is...), de utána mindig arra gondolok, hogy inkább csak óvatosságról van szó.

   Még azt is el tudom képzelni magyarázatként, hogy meg vagyok sértődve a többségiekre, de arra meg épp elég okom van. Illetve pontosabb lenne úgy megfogalmazni, hogy félek tőlük, de azt hiszem ezt is sok munkával, és hosszú idő alatt érdemelték ki.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr665852752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArtoftheLife 2014.03.11. 19:39:46

Szerintem egészen összeszedett lett. Érthető és logikus érvelés. Mindazonáltal semmi biztatót nem tudok írni.. Ez egy körforgás. Csak akkor szeretnek ha hagyod, te csak akkor szerethetsz ha másnak is engeded, hogy szeressen. Mindazonáltal én meg vagyok győződve róla, hogy igen is igényled, hogy szerethess. Ebből az ördögi körből nehéz kikerülni. Számomra a szeretet egy megfejthetetlen számítógépes kód, egy leolvashatatlan RNS-kód. Nem ismerem fel és nem is akarom. Viszont én szeretnék szeretni. Ez egy érdekes helyzet.

Örülök, hogy megírtad ezt a posztot:)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.03.12. 18:21:50

@ArtoftheLife: Azért én másokat tudok szeretni, azzal nincs is gond. Egyszerűen azért, mert az lehet egyoldalú is. Ott kezdődnek a bajok, ha "a másik oldalra kerülök", mert azt már képtelen vagyok kezelni, és félek is tőle. :(

ArtoftheLife 2014.03.12. 18:50:27

@King of Shadows: Eszem ágában sincs egyetlen szóval sem megbántani, sőt, de kérlek gondold meg majd, amit írok...

Először is, arra kíváncsi vagyok, ha senkit nem engedsz közel, akkor hogy tudsz igazán szeretni? Vagyis egyoldalú szeretettel természetesen már találkoztam, de az általában úgy szokott lenni, hogy a felek megismerik és közel engedik magukhoz egymást, csak aztán egyszer csak az egyik úgy dönt, hogy magasról tesz a másikra, az meg szegény tovább kapálózik, mert már megszerette az adott személyt és RAGASZKODIK hozzá. Nem akarja "cserben hagyni" pedig ezzel csak magát ássa még lejjebbre. Sajnos hajlamosak vagyunk egy adott helyzetről többet gondolni, mint ami, illetve indokolatlanul ragaszkodni s ezzel egyidejűleg magunkat teljesen alávetni a másik félnek, aki semmibe vesz. A lényeg az lenne, hogy ezt felismerjük, mert az ilyen személyt ott kell hagyni, ez az egyetlen ésszerű megoldás. Erre pedig képesek vagyunk, mert mi döntünk arról, hogy mit teszünk, csak hatalmas akaraterő kell hozzá. De csak annyira szerethetünk másokat is, mint amennyire magunkat, szóval elsődlegesen önzőnek kéne lennünk, ha tetszik, ha nem. Persze nyilván hibás a másik fél is, hogy egy ilyen helyzetbe belerángat, de nem tarthat puskát a fejünkhöz, hogy maradjunk, sőt a legtöbb esetben egy vesszőt se tesz arrébb az ügy érdekében, sőt szándékosan provokál, hogy menjünk. De tényleg érdekel, ha máshogy látod, szóval...

Másik pedig - ami szorosan kapcsolódik, az előzőhöz - a berögződések. Ezek a megszokott helyzetek, melyek nekünk biztonságot nyújtanak pillanatnyilag, nem biztos, hogy jók. Talán az egyik legkeményebb feladat nyitni mások felé, ha előtte megsérültünk, s "megégettük" magunkat. De minden ember magáról dönthet, és ha dönt vállalnia kell a felelősséget. Szerintem jó kilépni a komfortzónából, vagyis ez az egyetlen lehetőség a változásra. Körülöttünk minden változik... nekünk sem szabad megragadnunk egy ponton.

Igazából szerintem az a baj - de javíts ki, ha tévedek - hogy te, King, túl sokat aggódsz mások miatt. Nem muszáj lealacsonyodni ahhoz, hogy erős legyél, csak ne hagyd többé, hogy bántsanak. Ne érdekeljen! Könnyű mondani, de igaz. Tényleg az, akkor ha elhiszed. Ha nem akarod, akkor ne érdekeljen bárki bármit mond, és csak az olyanok számítsanak, akik megbecsülnek, és értékelnek. Én szinte semmit nem tudok rólatok, de mégis befolyással vagytok bizonyos szinten az életemre, mindannyian. Volt, hogy megnevettettetek(Sithis... most főképp rád gondoltam), vagy elgondolkodtattatok... Szóval ti igen is léteztek és fontosak vagytok és értékesek. Ha szeretitek a magányt, akkor legyetek magányosak, de ha nem akkor ne hagyjátok, változtassatok, mert biztos vagyok benne, hogy valaki értékelne és megbecsülne.

Még egyszer szeretném leszögezni, hogy semmi esetre sem bántásnak szántam, és amennyiben túllőttem a célon vedd semmisnek, de ha nem, kérlek gondold át... :)

ui.: Sithis ezt a furcsa politizálást kifejtenéd nekem? :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.03.13. 12:21:57

@ArtoftheLife: Először is: olyanokhoz szoktam közeledni, akiknek épp valamilyen segítségre van szükségük, mert olyankor elfogadják az egyoldalú szeretetet. Utána szokott baj lenni, amikor már "elhárítódott" a probléma, mert akkor meg elkezdenek felnézni rám, valamiért. Legalábbis úgy érzem.

Igen, nagyon sokat számít nekem mások véleménye. Sithis sem véletlenül írta az előzőben(?) azt, amit.

Az L'Qró mondta, hogy furcsa politizálás, onnan vettem át...

szerb 2014.03.16. 19:01:06

@King of Shadows: Szia! Elolvastam többször is ezt az egészet, és persze egy csomó dologgal szokás szerint bajom van..... :)

"Érdekes, hogy a neten viszont nem jelentkezik ugyanez, gondolom ezt az okozza, hogy annak idején még messziről sem láttam internetet, ezért ahhoz kapcsolódóan nem is alakulhatott ki semmilyen negatív beidegződés."

-Szerintem ez nem a negatív tapasztalat hiányából adódik, hanem abból, hogy neten megválogathatod, hogy kivel, mikor és miről akarsz beszélni, a számodra kínos dolgokon egyszerűen átléphetsz, nem kell magyarázkodni semmiért...

"Az meg a másik, hogy majdnem mindenkim meghalt már, vagy csak megszakítottam vele a kapcsolatot, ezért valamennyire félek is a kötődéstől."

-Miért szakítottad meg a kapcsolatot? Tudod, az jutott eszembe, hogy ha csak itt nézem, akkor is vagyunk jó páran, akik elfogadunk és kedvelünk úgy ahogy vagy. Miért gondolod, hogy ez nem működne az életben is? Úgy értem, ha mi "idegenek" képesek vagyunk rá, akkor miért ne sikerülne a hozzád közel állóknak?

"Még azt is el tudom képzelni magyarázatként, hogy meg vagyok sértődve a többségiekre...."

-Nos igen...... Ez eléggé "leáltalánosító"..
Láttam egy, sőt több filmet, ami arról szólt, hogy egy multi össze-vissza gyilkolászott, de ettől még nem jutott eszembe az a következtetés, hogy a multik gyilkolásznak, és félni kell tőlük....
Szerintem minket többségieket sem kellene egy kategóriába sorolni, hiszen attól, hogy mi nem vagyunk ilyen szempontból hasonlóak hozzád, azért még egyformák sem vagyunk. És elmondanám azt is, hogy bizony minket is ér nap mint nap valami, találkozunk hülyékkel, megbántanak akarva vagy akaratlanul, de ezeken túl kell lépni, és ezt kellene tenni neked is. Ezzel a bezárkózással ugyan tudsz védekezni a mindennapi apró-cseprő kellemetlenségektől, de pont ezáltal sokkal fontosabb dolgoktól fosztod meg magad.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.03.17. 09:36:11

@szerb: " -Szerintem ez nem a negatív tapasztalat hiányából adódik ..."

Szerintem meg igen. :) Itt nem vágják hozzám, hogy igénytelen, és ronda vagyok, meg idegesítőek a grimaszaim, mint élőben. Épp elég időt kellett emberek közt töltenem ahhoz, hogy megszokjam ezeket, és ha kimennék közéjük, újrakezdődne az egész. Akkor már jobb, ha maradok itt. :)

"Miért gondolod, hogy ez nem működne az életben is?"

Például a fentiek miatt. :|

"És elmondanám azt is, hogy bizony minket is ér nap mint nap valami, találkozunk hülyékkel, megbántanak akarva vagy akaratlanul, de ezeken túl kell lépni, és ezt kellene tenni neked is."

Igen, de minél érzékenyebb valaki, annál nehezebben felejti el az ilyesmit. :| Az, hogy nem látszik rajtam, nem jelenti azt, hogy nem emlékszem valamire...

Csendes szem 2014.05.05. 23:53:47

Kedves King of Darkness!

Nagyon köszönöm a blogodat! Nagyon jó, hogy vagytok mindannyian, akik elmondjátok a véleményeteket, álláspontotokat a helyzetetekkel kapcsolatban.

Nekem nagyon sokat segített ez a blog. Egy ismerősömnek van hozzátok hasonlóan többszörös személyisége és én sosem értettem meg őt.

Eleinte nem is tudtam, hogy mi a baja. Csak azt láttam, hogy követhetetlen a viselkedése, egyik percben csendes víz, következő percben pusztító tűz.

Aztán az illető célzásokat tett rá, hogy többen van. Akkor sejlett fel bennem, hogy mintha három karakterrel tartanék kapcsolatot.

A blogodnak köszönhetően vált teljesen egyértelművé a kép és nekem ez nagy megnyugvás, mert most már tudom, hogy hogy álljak hozzá az ismerősömhöz, most már tudom, hogy el kell vonatkoztatni az egy testtől és három embert kell megismerni és három különböző egyéniséggel kell tudni kommunikálni. Ez tulajdonképpen nem is olyan borzasztó, egyben hármat találhat az ember. És bár tény és való, hogy a sérülés miatt az egyik én elég kegyetlen, de így megértve a teljes rendszert még ezzel is könnyebb szembenézni.

Még egyszer nagyon köszönöm az írásaid - írásaitokat!
süti beállítások módosítása