Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Rendvédelmi szervek: a protektorok

2012. február 26. 09:00 - King of Shadows

   Akik többszörös személyiséggel (Mondtam már, hogy nagyon utálom ezt a kifejezést?) rendelkeznek, az esetek nagy részében létrehoznak legalább egy ilyen altert. Ezeknél megfigyelhető bizonyos átfedés az agresszív alterekkel, de ennek ellenére nem tanácsos összekeverni őket. A protektorok részben a belső rendfenntartásért felelősek, tehát ők kényszerítik a szabályok betartására a renitenskedő társaikat. másrészt meg a rendszer külső védelmét is ellátják. Ez utóbbi miatt viszonylag könnyen össze lehet találkozni velük.

   A legfontosabb tulajdonságuk az, hogy sosem jönnek elő ok nélkül, tehát ha megjelenik egy, biztosak lehetünk benne, hogy sikerült valami olyat tenni, vagy mondani, amit nem kellett volna (azt viszont a rendszer dönti el, hogy mit tekint fenyegetésnek). Másik jellemzőjük a belső szabályok betű szerint pontos betartása (bár némelyik hajlamos megszegni ezeket, ha nagyon nyomós indoka van rá), tehát nem adnak ki több információt, mint amennyi megengedett számukra és csak indokolt mértékben alkalmaznak erőszakot (olyanok, mint a rendőrség). Ez utóbbi témában rendkívül széles skálán mozoghatnak: van köztük olyan, amelyik egyáltalán nem képes a fizikai agresszióra (a verbálisra viszont annál inkább), míg másoknak nagyon hamar eljár a kezük.

   Gyakran asszertíven és rövid tőmondatokban kommunikálnak, emellett jellemző rájuk egyfajta hűvös távolságtartás, például az udvarias magázódás (Mondom, hogy olyanok, mint a rendőrség. Én a többségiek helyében vennék nekik egy fánkot...). Azon senki se lepődjön meg, hogy ha kérdezősködni próbál tőlük - főképp a rendszerről - egy áthatolhatatlan betonfalba fog ütközni, és csak rövid, elutasító válaszokat fog kapni (Tévedtem, mégsem rendőrök. Ajtónállók...).

   Az esetek nagy részében a rendszeren belül az Internal Self Helpernek (ISH) engedelmeskednek, vagyis annak az alternek, aki a belső rend fenntartását és szervezését látja el. Emellett még a domináns hosttól is fogadhatnak el utasításokat (Tehát Sithistől, vagy tőlem.). Ha az eredeti megvan, és aktív szerepet tölt be a rendszerben, majdnem minden esetben ő a közvetlen felettesük. Bár az utóbbi esetben az eredeti majdnem mindig az előbbi két feladatkör valamelyikét látja el.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr644090284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink ninja 2012.02.10. 17:13:45

jajjmár nem Internal Self Helper, az olyan pórias, inkább nevezd miniszterelnöknek. :P

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.10. 17:18:01

@pillangod: Én megszoktam, hogy a "hivatalos" szakszlenget használom. :) Sithis a sajátját. :)

elso 2012.02.10. 19:02:18

Ertem, hogy nem tanacsos osszekeverni az agressziv es a vedelmezo altereket. Mi donti el, hogy egy kulso veszely hatasara ki jon elo? Pl azt irtad, hogy a fizikai fajdalom, amit a fogorvos okoz, Shadow-t hivna elo, nem a protektorokat.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.10. 19:34:17

@elso: Az merőben rendszerfüggő. Ha például nincs agresszív alter, a protektor tölti be azt a szerepet is. És Shadow sem egy "normál" agresszív alter... :)

Egyébként a fájdalom önmagában nem okozna váltást. Baj csak akkor van, ha nem foglalkoznak vele, hogy fáj, pedig szólok, vagy ha nem engednek "pihenni" egy kicsit, ha kérem. Vagyis leállni a húzással úgy fél percig, amíg összeszedem magam, aztán ha szólok, hogy folytathatjuk, akkor mehet tovább...

elso 2012.02.11. 22:36:09

@King of Shadows: Ertem :) Szoval akkor, ha valaki konkretan ugy okoz fajdalmat, hogy az megelozheto lenne. Ezt tokeletesen megertem, engem is az zavar a legjobban, amikor valaki mas ignoranciajabol, pofatlansagabol vagy butasagabol nekem szarmazik karom...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.11. 23:10:10

@elso: Igen. :) Ugyanígy, ha valaki fizet, rögtön megengedőbb lesz. Ingyen viszont nagyon érzékeny tud lenni...
süti beállítások módosítása