Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Az alterek "színészi" képességei

2012. február 09. 09:00 - King of Shadows

   Akik multiplex személyiséggel élnek, az esetek nagy részében tudják (de legalábbis sejtik), hogy nem egészen olyanok, mint a többségiek, ezért mindenféleképp igyekeznek a lehető leginkább eltűnni a tömegben. A legtöbb rendszer már a kialakulása kezdetén ezt a feladatot tekinti elsődlegesnek. Emiatt jelenik meg már a korai szakaszban az alterek azon képessége, hogy hitelesen leutánozzák a domináns hostot. A színészi teljesítményük annyira jó lehet, hogy egy tapasztalatlan szem (nem Kusza Szemről van szó, ő a költségvetést nem látja ... át) észre sem veszi a váltást. A tapasztaltakkal már más a helyzet, mert a legtöbb alter idegenek előtt nem szokott odafigyelni a testbeszédére és a jellemző szóhasználatára. Viszont olyannal szemben, aki tud róluk a másolást sokkal hatékonyabban is képesek csinálni.

   Némelyik alter "kifelé" is használja ezt a képességét, azaz egy külsős testbeszédét és jellemző szófordulatait másolja le, saját használatra. Ez abban különbözik a többségiek automatikus másolásától (meg Plagi "álamfő" bácsiétól), hogy ők csak azoktól "emelnek át" dolgokat, akiket kedvelnek és mindig öntudatlanul. Altereknél viszont ez szándékos viselkedés, és szimpátiától független. Egyébként a legtöbb rendszer képes "bemásolni" külsősöket is, ha akar, azaz létrehoz egy altert, amit az illetőről mintáz. Ilyenkor a "bemásolt" személy ugyanúgy néz ki a rendszerben, mint kint és minden jellemző tulajdonságát is megtartja (legalábbis azokat, amiket a rendszer észrevett, és valamilyen okból fontosnak tart).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr634076196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elso 2012.02.09. 00:42:08

Veled elo szokott fordulni, hogy bemasolsz egy kulsost es beszelgetsz vele? Olyan szituaciora gondolok, hogy pl volt egy megoldatlan konfliktusod valakivel vagy epp megtetszett valaki es az adott pillanatban nem jutott eszedbe semmi humoros? :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.09. 14:15:00

@elso: Nem, ideiglenesen meg végképp nem. :) Némelyikünk átvesz bizonyos dolgokat külsősöktől, de "beklónozás" sosem történik. :)
süti beállítások módosítása