Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Az alterek túlélési stratégiái 2

2020. július 10. 09:00 - King of Shadows

   Gondoltam írok egy másik posztot is a bántalmazás következményeiről eredményeiről. Ezek a következők lehetnek:

   Hiperérzékenység: Ez főleg akkor szokott megjelenni, ha a bántalmazó nem mindig negatív személy. Ebben az esetben fontos tudni, hogy mikor kell vigyázni vele. Ezt gyakran egészen apró jelekből is észre lehet venni, és ez később átalakulhat egy részletes megfigyelőkészséggé. Én is gyakran észreveszek apró dolgokat vagy jeleket, akár a környezetemen, akár másokon. Ez egyébként az érzékszervekből érkező jelek részletesebb feldolgozásával is járhat.

   Megfelelési kényszer: Ha a bántalmazást csak egy bizonyos viselkedés váltja ki, nem árt ha az ember egy pillanat alatt fel tud venni egy elfogadott szerepet, és azt fenn is tudja tartani. Volsung is el tud játszani szerepeket, ha akar. Tényleges megfelelési kényszerem meg nekem szokott lenni.

   Érzelmek kikapcsolása: Ha érzelmi bántalmazás történik, ez hasznos lehet. Például én is ki tudom kapcsolni az érzelmeimet, ha akarom. Általában akkor hagyom őket bekapcsolva ha filmeket nézek vagy hasonlók mert az mindig egyoldalú. (a szereplők nem tudják érzékelni a néző érzelmeit, csak fordítva) és emiatt biztonságos is.

   Megemelkedett fájdalomküszöb: Ez meg fizikai bántalmazás esetén fontos. Gondolom ezen nem sok minden igényel magyarázatot.

   Deszenzitizáció: Az illető kevésbé érzékeny bizonyos dolgokra. Ez alatt azt értjük, hogy a szokásosnál normálisabbnak érzékeli azt a deviáns viselkedést, amihez hozzá van szokva.

   Zárkózottság: Az illető nehezen épít ki emberi kapcsolatokat.

   Érzelmi ráhangolódás: Én például hajlamos vagyok igazodni mások érzelmeihez. Elsősorban filmeken, vagy olvasáskor szoktam észrevenni, de személyesen is megy.

   Többszálú utasítás végrehajtás: Ki szokott alakulni az a képesség, hogy az illető egyszerre több mindennel is tud foglalkozni, a normálisnál alacsonyabb hatékonysággal. Vagy csak egyszerre többfelé is tud figyelni. Mondjuk nálam elő szokott fordulni, hogy véletlenül átváltok egyik "szálról" a másikra. Mondjuk a súrolószivacsot el akarom mosni, a csavarhúzót meg vissza akarom tenni a helyére. Erre az utóbbit beledobom a mosogatóba, a szivacsot meg viszem a csavarhúzó helyére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr815990686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása