Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A multiknak más agya van, mint a többségieknek

2020. július 20. 09:00 - King of Shadows

DID on MRI

   Sithis mindig azt mondta, hogy csak egy multiképest lehet multivá alakítani, és most olvastam, hogy a jelek szerint nem is téved. A British Journal of Psychiatry szerint Mágnesesrezonancia-képalkotás (Magnetic Resonance Imaging, MRI) segítségével körülbelül 70 százalékos pontossággal meg lehet különböztetni egy multi és egy többségi agyát. A felmérés 73 százalékot ért el, 75 női résztvevővel. Közülük 32 volt multi és 43 kontroll (többségi). A multikról már eleve tudták hogy azok, és a gép csak alátámasztotta ezt.

   A hasonló agyszerkezet viszont arra is magyarázat lehet, hogy miért van sok hasonlóság a multik (és a multiképesek) között. Illetve ez azt is jelenti, hogy az aki nem multiképes sosem lesz multi. Sithis szerint a pankrátorok például ezért tudják szerepként fenntartani az "in-ring" karaktereiket, adott esetben hosszú időn keresztül is. (Bizonyos pankrátorok az "old school" hozzáállást követik, vagyis a ringen kívül is karakterben maradnak idegenek előtt.) Náluk a karakterből sosem lesz alter, az mindig az alapszemélyiség aki szerepet játszik, nálunk viszont ez egy új altert eredményezne.

   Illetve ez még azt is jelentheti, hogy a hasonló agyszerkezetet bizonyos gének okozzák, amiből viszont az következik, hogy a multiképesség örökölhető. Viszont ez megmagyarázná, hogy a multik miért tudják "érzékelni" egymást, még ha nem is tudatosan. (Az emberek nem tudatosan "észreveszik" az övékéhez hasonló génállományt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr2816036658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása