Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A személyiségváltás

2012. február 04. 09:00 - King of Shadows

   Minden multi életében központi szerepet tölt be ez a fogalom, szóval épp itt volt már az ideje, hogy egy kicsit közelebbről is bevizsgáljuk. Először is érdemes tudni, hogy a "switching" azt jelenti, hogy egy alter előjön és átveszi a test irányítását. Nagyjából ez az egyetlen olyan akció, amit nem kell megtanulni, teljesen magától jön, tehát minden rendszer képes rá.

   Maga a folyamat az elalváshoz, illetve az ébredéshez hasonlítható és egy instabil rendszer tagjai úgy is érzékelik. Tehát a leváltásnál egyszerűen elalszanak/elájulnak (mert a haza nem lehet ellenzékben...), és legközelebb csak akkor ébrednek fel, amikor ismét előkerülnek, a köztes időszak pedig teljesen kiesik az illető számára, abból semmit sem érzékel. Ebből következően a rapid váltás az egyetlen "hatalomátadási metódus", már csak azért is, mert kommunikáció nélkül a két alter nem tud egyeztetni a test átvételéről (Ez egyre inkább egy bizonyos közép-európai országra emlékeztet. Csontvázkeresés nem lesz?). Ilyenkor az alterek mindig külső ingerekre reagálnak, és ennek segítségével, kívülről "kézi vezérelhető" a rendszer.

   Stabil rendszereknél a váltás sokkal bonyolultabb folyamat lehet, ha az átadás-átvétel egyeztetve zajlik le. Ennek jellegzetes jele az úgynevezett "hosszú pislogás" (long blink), vagyis a szem körülbelül fél, egy percig csukva tartása, ami elsősorban azért szükséges, mert a megjelenő alternek kellhet egy kis idő, amíg hozzászokik a fényhez (és még így is hasonló érzés, mintha huzamosabb, sötétben eltöltött idő után, hirtelen kimennél egy erősen megvilágított területre). Ilyenkor a regresszió egy jellegzetes érzéssel jár, ugyanis a test súlyát a háttérben már nem kell elviselni. Ugyanígy, az átvételnél hirtelen fel kell venni legalább ötven kilót, ami tapasztalatlanabb egyéneknél okozhat kellemetlen meglepetéseket. A stabil multik másik jellemzője, hogy bármikor, bárkit előreküldhetnek, ha akarnak, akár egy külsős kifejezett kérésére is, feltéve, hogy a kért alter szeretne is előjönni.

   A rendszer tagjai elsajátíthatják azt a képességet is, hogy csak egy (vagy több) végtag fölött veszik át az irányítást, a test többi részét viszont meghagyják a host uralma alatt (alien hand syndrome, azaz: idegen kéz szindróma). Egyébként ez utóbbi a leggyakrabban használt eszköz a renitens, vagy egyenesen veszélyes alterek megfékezésére is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr184066552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink ninja 2012.02.05. 12:12:02

mindig meg tudtok egyezni abban, hogy ki irányítson? mi történik, ha nem?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.05. 13:18:42

@pillangod: Nem mindig és akkor az erősebb félrelöki a gyengébbet. Legalábbis akkor, ha épp a gyengébb irányított... :)

pink ninja 2012.02.05. 13:23:17

@King of Shadows: lehet, hogy hülye kérdés, de mi van ha összeveszik 1-2 alter? :)
vagy ilyen nincs?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.05. 14:09:39

@pillangod: Egyáltalán nem hülye kérdés! :) De, van, Shadow például félóránként összeveszik valakivel (vagy mindenkivel :D). Ilyenkor vagy elintézik egymással, vagy Sithis közvetít (nem véletlenül imádja a politikát, és olvassa az ezzel foglalkozó blogokat).

Vagy Shadow balhézik Sithissel, azt legalább mindketten szívesen csinálják. :D
süti beállítások módosítása