Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Gyűlölet alterek

2012. február 11. 09:00 - King of Shadows

   A többszörös személyiséggel rendelkezőknél (hűű, de utálom ezt a kifejezést) ez a másik gyakran emlegetett alter típus. Ezek - ellentétben agresszív társaikkal - fizikailag nem veszélyesek, csak nem éppen a kedvesség mintaképei. Jellemzően akkor alakulnak ki, ha a rendszernek voltak rossz tapasztalatai valamivel kapcsolatban és ez meghatározza utálatuk tárgyát is. Ez utóbbi lehet egy bizonyos személy, vagy akár csoport is (Például a szocik ... vagy a jobboldaliak. Öhm...). Az esetek nagy részében egy alter van erre a feladatra, aki egyszerűen bővíti a listáját, ha van rá valami oka, de elképzelhető az is, hogy az új célpontok kapnak egy "saját" altert.

   Ezeket sem nehéz felismerni, mert a bennük lévő gyűlölet kívülről is egyértelműen látszik. Beszélgetésben minden alkalmat megragadnak arra, hogy utálatuk tárgyára rosszakat mondjanak (nem, a politikai szereplők nem gyűlölet alterek ... bár lehetnének azok is) és szerintük az, aki nem ért velük egyet, egyszerűen csak nem látja a "nagy képet". Mindezek ellenére bizonyos esetekben nagyon jól észreveszik a "célszemély" (ha személyről van szó) hibáit és azokra minden esetben rá is akarnak világítani. Meglepő lehet, hogy a maguk módján kiváló - bár néha szelektív - memóriával rendelkeznek az érdeklődési körükön belül, azaz minden esetbe tudni fogják, hogy az illető (vagy illetők) mit mondott (mondtak) régebben, és ha ellentmondást tapasztalnak, azt azonnal szóvá is teszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr654079450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása