Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Az alterek túlélési stratégiái

2020. július 09. 09:00 - King of Shadows

   Gondoltam írok egy posztot Volsung egyik nagyszerű elméletéről marhaságáról. (Lehet, hogy ilyenekből lesz még több is, majd meglátom.) Kezdjük ott, hogy ő a klasszikus értelemben nem tesz különbséget az emberek és az állatok között. Szerinte az ember is egy faj, ami alkalmazkodott - illetve jelenleg is alkalmazkodik - a körülményeihez. A saját életterében (Ezt a szót én nem használnám...) életképesebb mint sok más állat, de máshol jelenleg nem sok esélye van az életben maradásra. Illetve nagyon adaptív, ezért is tudott elterjedni az egész földön. (Persze volt némi járulékos veszteség az eltelt hárommillió év alatt, mint például a Heidelbergensis, a Habilis, vagy bizonyos pártok tagjai, de azokat otthagytuk az út szélén. Na és? Ez rasszizmus...) A tried and true létfenntartási stratégiák meg ennél is sokkal régebbiek ami az embereknél is megfigyelhető szokott lenni, ahogy altereknél is csak náluk gyakran felerősítve. Most az utóbbiakról lesz szó. Persze a kategóriák között lehetnek komoly átfedések is, ahogy nálunk is vannak.

   Bizonyos alterek igyekeznek minél inkább észrevétlenek maradni. Ez azon az elven működik, hogy ha nem vesznek észre nem is fognak beléd kötni, mert nem tudják hogy egyáltalán ott vagy. Az ilyen alterek nagyon csendesek és visszafogottak, általában igyekeznek kerülni a konfrontációt, vagy a feltűnést. Ha sérülnek az érdekeik akkor igyekeznek félreállni, csak hogy el tudják kerülni a balhét. Például a neten nem szívesen fordulnak elő olyan helyen, ahol nem szeretik őket. De a valóságban is könnyen átengedik a terepet másoknak. Egyébként ők ténylegesen is nehezen észrevehetőek, tehát az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy egyáltalán jelen vannak fizikailag. Nálam is előfordult már párszor, hogy teljesen elfelejtettek engem, aztán megijedtek amikor észrevették, hogy még mindig ott vagyok. Ők az energiafelhasználásukat is igyekeznek alacsonyan tartani amennyire lehet. Így sokáig tudnak aktívak lenni, feltéve hogy az adott tevékenység nem jár komoly fizikai megterheléssel.

   Más alterek igyekeznek a saját dolgaikkal foglalkozni. Általában mások nem zavarják őket, amíg beléjük nem köt valaki. Ha ez utóbbi előfordul, akkor a helyzettől függően vállalják a konfrontációt, vagy elvonulnak belőle. Ugyanezt csinálják a neten is. Nem mennek olyan helyre ahol sokan nem szeretik őket, de néhány kötekedő nem elég ahhoz, hogy lelépjenek. (Nagyjából olyanok, mint a növényevők egy kib****tt csordában. Azt hiszik, hogy az övék az egész rohadt világ, amíg nem jelzed nekik, hogy Te nem úgy gondolod. Egy anakonda, vagy krokodil például egyértelműen közölni szokta a véleményét arról, hogy mindenféle fűevők meg akarják inni azt a vizet, amiben él. Velük azért a növényevők nem merik vállalni a konfliktust, még csoportosan sem. Velem meg még annyira sem, ha már itt tartunk.) Ők normális ütemben szokták intézni a dolgokat, amit sokáig fenn tudnak tartani. Persze az energiafelhasználás ennél azért összetettebb egy kicsit, de azzal majd később szeretnék foglalkozni. (Feltéve, hogy lesz rá időm.)

   Bizonyos alterek meg olyanok, mint a ragadozók. Csak akkor csinálnak valamit ha komoly okuk van rá, egyébként pihennek, vagy alszanak. Na, ők viszont hajlamosak a vadul territorial viselkedésre, és a konfrontációra. Néha és némelyik még élőben is, a többiek viszont inkább csak a neten. (Vagy a többi alterrel szemben.) Ezek viszont kifejezetten keresik és igénylik is az összetűzéseket, tehát szeretnek oda menni ahol nem látják őket szívesen. Például Volsung élőben visszafogottabb amíg nem provokálják, de a neten egyáltalán nem az. Szerintem RL csak kaját szerezne, enne és aludna, ha rajta múlnának a dolgok. (Meg pankrációt nézne. Főleg nőit. Valamiért...) (Mintha mások nem ezt csinálnák... Esznek, b*****k, még többet esznek, még többet b*****k, néha meg egymást b***tatják! Ez utóbbitól egyre több lesz belőlük, aztán csoportosan kezdik egymást szétb****i. Ezt úgy hívják, hogy háború. Mire azzal végeznek már minden teljesen szét van b****a, és akkor nekiállnak rendbe hozni a dolgokat. Utána kezdik elölről az egészet Ezt meg úgy hívják, hogy társadalom. Én meg inkább ennék és aludnék, azzal mindenki jobban jár. Főleg én.) Ők szeretnek minél ijesztőbbnek látszani, ami természetesen azt is jelenti, hogy nagyon feltűnőek. Némelyik viszont egészen "láthatatlan" tud lenni élőben, ha épp olyan kedve van. (Persze! Ha jön egy olyan ragadozó, aminek nagyobb a ... pofája mint neked, akkor szét tud ... ordítani, ha akar. És ha azt hiszed, hogy Te vagy az apex ragadozó, akkor tévedsz! Valaki, valahol mindig dögevőnek fog nézni.)

   Szolgálati közlemény: már sokszor gondoltam rá, hogy írhatnék Sithis írhatna másik blogot is politikáról, meg hasonló dolgokról. Ott aztán Volsung is kiélhetné magát, adott esetben. Az sokkal összeszedettebb is lenne mint ez, mert ott simán el tudunk távolodni a témától. Felül tudunk emelkedni a személyes érintettségünkön, ha így jobban tetszik. Amúgy is avatarról felismerek néhány politikai vérkommentelőt itt, a bloghun. (Kikre gondolsz? Most direkt ide akarod húzni őket? Nem, csak lehet hogy megjelennének, ha név szerint lennének említve. Arról meg nem én tehetek! Akkor ki? King. Ő írt volna róluk egy posztban, nem én! Azt se én mondanám nekik, hogy jelenjenek meg itt...)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr3215990448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serial Slut · http://serial-slut.blogspot.com/ 2020.07.16. 15:52:33

Mindig érdekes más rendszerek gondolataiba belelátni. :)
Én személyesen eddig nem nagyon gondoltam ebbe, hogy mások túlélési stratégiái, inkább feladataiknak kezeltem őket, de végülis... Én úgy látom, hogy minden alternek megvan a maga sajátos személyisége (ami a feladatival általában rímel), szóval vannak parázósabbak és harciasabbak, és az is szituációfüggő, hogy éppen azt érzem, hogy reálisabban, higgadtabban látják-e adott problémát, mint én. Az elég bosszantó, amikor úgy érzem, hogy túlreagálnak valamit vagy épp alábecsülök a jelentőségét, olyankor jön a "minek vagytok?" érzés.
Amit a másik posztban írtál, hogy van, akik inkább belül élnek, nálunk az sem jelenti, hogy pihennek, sőt van olyan, hogy elfoglaltabbnak tartja magát valaki, mint maga a miniszterelnök, és személyes sértésnek veszi, ha te előre rángatod vagy valaki más (véletlenül triggerel vagy szándékosan), én az ilyesmit nem látom elbújásnak vagy túlélési stratégiának, egyszerűen más a rendszerfeladat. De ahogy írtad, ennek megvan a maga ára, mert így fárasztóbb, hogy mindenkinek megvan a saját élete úgymond, sokkal több energiát veszít az egész rendszer ezzel, viszont szerintem ennyi vállalható. Szerintem azért is jó, ha mindenkinek megvan a maga "világa", elfoglaltsága, élete, mert nem lógnak állandóan a nyakadon, nem tud mindenki mindenről, ennélfogva nem is szól bele, esetleg csak a fő védelmező ilyen, legalábbis nálunk. Nálatok azért mindenki nagyon képben van mindennel, amitől én agyfaszt kapnék. :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2020.07.17. 02:23:18

@Serial Slut: Volsung mindig úgy gondolkozik mint egy állat, és a "túlélési stratégia" kifejezés is tőle van. De szerinte minden annak számít amit valaki csinál, vagy épp nem csinál. Az is ha Seri eszik valamit mert éhes. :)

Szerintem a személyiség alapján allokálódik a feladat, és nem fordítva. Csak jó esetben a feladatok megfelelően vannak leosztva. (Már ha egyáltalán le vannak.) :)

Azért sokáig nálunk se volt ennyire ... összekapcsolt minden. Szerintem ott nagyrészt az időtényező a lényeg. :)
süti beállítások módosítása