Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A váltással összekapcsolódó "tünetek"

2014. február 06. 09:00 - King of Shadows

   Aki hallott már valamit a disszociatív identitásról, az tudja, hogy az alterek képesek váltani egymást, eddig tiszta sor. Azt a részét viszont sokkal kevesebben ismerik, hogy a tranzicionálás többnyire együtt jár bizonyos testi "zavarokkal" is. Ez körülbelül minden alterre vonatkozik, de - az esetek nagy részében - ez csak nehezen észrevehető, ugyanis a legtöbb alter normálisan használja a testet. Nálunk - példának okáért - csak Shadow okoz érezhető "kavarodást" (Ez úgy általában jellemző az agresszív alterekre. Mármint ők aztán tényleg odateszik magukat.). Sithis például nyugodtabb mint én, ami érezhető is egy "visszavétel" után, de egyáltalán nem zavaró mértékben. Az alábbiakban azt fogom részletezni, hogy milyen az, amikor Shadow "rám telepszik" (becsatlakozik), vagy őt váltom a "kormányzásban" (Shadow a hibás! Elmúlt fél óra! Tönkretette az or... vagyis a testet!).

 

   A vérnyomás nagyon magasra emelkedik, ettől az erek "felfújódnak", tisztán láthatóak lesznek, és lüktetni kezdenek. Ez utóbbi érezhető is a nagyobbakon, például a két carotid artérián, vagy a karban. De a vékonyabbak közül is - némelyiknél - például a kézen és a szemekben.
   Az izmok is fokozatosan átállnak a lehető legnagyobb teljesítményre - egyébként ez kellemes érzés szokott lenni - így erősebbnek, gyorsabbnak, és sokkal kevésbé fáradékonynak érzem magam.
   Az érzékszervek is sokat javulnak. Jobban hallok, erősebben érzem a szagokat, és jobban is látok. Főleg a mozgást, az apró részleteket, és a sötétben.
   Csökken - ha komolyabban "rám mászik" teljesen meg is szűnik - a nikotinéhség, adott esetben még át is fordul. Olyankor rosszul leszek, ha megpróbálok rágyújtani, úgy mint a nemdohányzók. Néha ugyanígy reagálok a kávéra és a teára is (Pontosabban nem azokra, hanem a bennük lévő koffeinre...).
   Mozgásigény jelenik meg, ami jelentősen megnehezít minden ülve, vagy fekve végezhető tevékenységet. Legalább gyalogolnom kell, ha azt akarom, hogy ez csökkenjen.
   A reflexeim sokkal jobbak, mint alapállapotban, és könnyebben is tudok összpontosítani bizonyos dolgokra. Főleg zajokra, szagokra, stb.
   A fájdalomérzékelés fokozatosan megszűnik.

   Az eddigiek alapján egészen kellemesnek látszik, és egy ideig az is - már ha engedek neki - de egyébként nagyon nem az...

   Teljesen beindul a nyáltermelés, emiatt rövid idő alatt rengeteg nyál "gyártódik" a számban. Adott esetben az alsó nyálmirigyek fel is dagadnak, és belülről feszülni kezdenek. Ez utóbbi meg is marad, egy bizonyos ideig.
   Fényérzékeny lesz a szemem, ha teljesen kitágulnak a pupilláim - ez nem mindig történik meg - a zajra és a szagokra viszont minden esetben érzékeny leszek. Az előbbi például azonnal fejfájást okoz.
   Az emésztőrendszer - az egész - fokozatosan leáll. Gondolom ez okozza, hogy egyre nehezebben tudok nyelni, durvább helyzetben még folyadékot sem. Tehát a saját nyálamat sem.
   A hangom is rekedtebbé válik, ilyenkor a beszéd megviseli a hangszálaimat. Az üvöltözés meg főleg.
   Az alvásigény is eltűnik. Ha korábban még álmos voltam, az elmúlik.
   Enyhén szólva is fájdalmas görcsöket okozhat az egész, gyakorlatilag bármelyik izomban (Az csak akkor szokott előfordulni, ha két ellentétes parancs érkezik. A "lazíts" is utasítás, még akkor is, ha nem veszed észre. Épp az ellentéte a "feszülj"-nek. Vagy akkor, ha nem kapnak elég oxigént...).
   Sokkal ingerlékenyebb leszek a normálisnál.
   Utólag majdnem mindig kifordul a gyomrom.
   Nagyon erős fejfájás, ami olyan érzést okoz, mintha az agyam belülről szétfeszítené a koponyámat (Nem csoda, mert az agy tele van erekkel, amik ki tudnak tágulni. Olyankor viszont nyomják is, és azt érzed.).
   Az izmok teljesen elfáradnak a túlműködéstől, emiatt alig tudok menni a "visszaváltás" után. Meg olyan izomlázat okoz, amit nem hiszem, hogy normálisan el lehetne érni.

   Korábban már írtam is, hogy ezen a filmen nagyon jól sikerült ábrázolni egy agresszív altert, még ha eredetileg nem is az volt a cél. Shadow viselkedése például egy az egyben ott van (Nem onnan másolta, mert már jóval korábban is olyan volt). Például:

   Befeszített karizmok, és félig ökölbe szorított kéz (úgy néz ki, mintha karmokat akarna használni). Ez végül is tényleg így van, mert Shadow úgy ütne szemre. Az ujjakkal bele lehet vágni az ellenfél szemébe, ami nagy valószínűséggel megvakítja, legalább ideiglenesen. De nagy eséllyel akár véglegesen is.
   Görnyedt testtartás, és az állkapocs előretartva. Harapáshoz ez a leginkább megfelelő, mert abból a legkönnyebb "nekiugrani" az ellenfélnek, hogy a fogsor könnyen, és gyorsan hozzáférhessen a torkához. Így lendületből fel is lehet dönteni a másikat, és utána rá lehet kapaszkodni, hogy egyáltalán ne tudjon rúgni. Ütni se nagyon.
   Fej lehúzva, hogy védje a torkát. Ez okozza a Shadowra is jellemző "felfelé bámuló" gesztust.
   Túltágult pupillák. Az agresszív altereké gyakran olyan lesz, hogy jobban lássanak a sötétben.
   Jellegzetes sziszegés és morgás. Azzal egyértelműen ki tudja fejezni, hogy fenyegetve érzi magát. Szóban csak nagyon ritkán szokta közölni ez utóbbit.
   Az izmok a legjobb teljesítményüket hozzák, amitől megfeszülnek, ez okozza azt a vicsorgást. Szándékosan is meg lehet csinálni, mint a filmen, csak nem ajánlom, mert fájni fog.
   A hang mélyebb, de azért hasonlít az eredetire. Jobban tönkre is vágja a hangszálakat, mint egy torokgyulladás.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr515801831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kistündérke 2014.02.07. 11:29:25

Szia!

Na, tudod Te, hogy miről írj :)
Nagyon érdekes ez a váltás. És nagyon érdekes Shadow is. Jól emlékszem, hogy Ő nem egészen ember?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2014.02.09. 10:11:51

@Kistündérke: Igen, jól emlékszel. Viselkedésre meg egyáltalán nem ember... :|
süti beállítások módosítása