Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Párkapcsolat egy multival II.

2013. szeptember 06. 09:00 - King of Shadows

   Most foglalkozzunk egy kicsit az olyan rendszerekkel is, amiket kevésbé összetett alterek népesítenek be. Előre szólok, hogy ez is egy kemény menet lesz, úgyhogy tessék kapaszkodni (Félni kell, mert fájni fog...). Az alábbiak vonatkoznak rám is, ha már itt tartunk.

   Először is, érdemes tudomásul venni, hogy a bonyolultabb alterekkel ellentétben, a rendszer tagjai nem feltétlenül képesek minden érzelemre - sőt, nagyon valószínű, hogy ez a helyzet - tehát nem is ugyanúgy reagálnak, ugyanarra a személyre. Ez utóbbi amúgy is gyakori jelenség disszociatív személyiségzavar (Húzzatok már a...!!!) esetén. Például hamar észre fogod venni, hogy a multi párod gyakran csak a barátjának tekint, mert az esetek nagy részében csak a megfelelő alter képes olyan érzelmekre és - ebből következően - viselkedésre is, amire egy többségi számít egy párkapcsolatban. Ilyen esetekben elő szokott fordulni egy - vagy akár több - szerelem és/vagy szex alter, aki "kezeli" az "olyan" szituációkat. Az előbbi esetben nagy bonyodalmakra nem kell számítani, ezért foglalkozzunk inkább az utóbbival.

   Egy szex alternek elég egyértelmű a feladata (Aha! Mondjuk ... politikai botrányokat okozni, megrendelésre?), ezért előfordulhat, hogy gyakran ki fog akasztani, ha nem tudod, hogy mit (pontosabban kit) látsz. Már csak a nevéből adódóan is, hajlamos rámászni gyakorlatilag mindenkire és bárkire, aki felkelti az érdeklődését. Ezt természetesen nem erőszakosan csinálja, csak közeledni próbál, és ha elküldik, megy máshova. Ennek ellenére is, stabil rendszereknél biztos lehetsz benne, hogy a többiek visszafogják (feltéve, hogy kedvelnek téged), tehát ebből nem feltétlenül lesz kavarodás (Igen, igen. Ez egy hülye vicc volt. Gondolom...), viszont abból már annál inkább lehet, hogy veled szemben is ugyanolyan lesz. Tehát ne lepődj meg, ha nem sokat érdekli a mondanivalód (még akkor sem ha nagyon érdekes dolgokat tudnál mondani.), és egyfolytában azt (Mit? Helyet a parlamentben?) akarja.

   Ugyanakkor a domináns alter teljesen aszexuális lehet - feltéve, hogy van a rendszerben a fentebb említett két alterből legalább az egyik - vagyis róla vissza fogsz pattanni, ha megpróbálsz közeledni hozzá. Ebben az esetben ha nem vált, még kérésre sem, jobban teszed, ha leállsz. Egyébként ez utóbbi vonatkozik arra is, ha bármelyikük azt kéri, hogy hagyd abba! Utána megkérdezheted, hogy mi a baj, de először is, tedd azt, amit mond. Ha tovább csinálod, azt majdnem minden multi erőszaknak tekinti - nem csak a nőneműek - amit elég rossz néven fognak venni. Ugyanígy, akkor is hagyd abba, ha előkerül egy kiskorú alter! (Feltételezem, hogy velük amúgy sem akarná csinálni egyik többségi sem. Legalábbis remélem...)

   Azzal kapcsolatban sem árt képben lenni, hogy van-e a rendszerben agresszív alter, és - amennyiben van - a többiek mennyire képesek parancsolni neki, csak a biztonság kedvéért. Ugyanis nem árt ha tudod, hogy mibe mászol bele, és mit csinálj (Vagy épp ellenkezőleg: mit ne csinálj! Például ne mondd azt, hogy "Majd' beledöglöttél abba, hogy úgy kellett csinálnod, mintha..." ha feltételezed, hogy felvétel készül a mondanivalódról.), ha helyzet adódik. (A multik nagy arányban nők, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy félvállról lehetne venni őket. Még akkor sem, ha sok férfi így is gondolja.) Ez utóbbit a rendszer valamelyik tagja el tudja mondani neked, és érdemesebb azt szem előtt tartani, éppen ezért nem is írok részletesebben a dologról. Persze, ha valakit érdekel, szívesen leírom azt is!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr495497047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AngelOfDarkness 2013.09.06. 18:21:58

Hát először is : Köszi, hogy írtál! :D

Másodszor: a szerelem és szex altereken kívül más alter nem is nagyon szokott szerelmet érezni? Te - ha ez vonatkozik rád is - akkor ugyebár nem érzel.? És nem is szeretnél?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.06. 19:29:16

@AngelOfDarkness: Szívesen! :) Gyakrabban is írnék, ha valaki kérdezne olyasmit, amire kíváncsi, ugye... :)

"... szerelem és szex altereken kívül más alter nem is nagyon szokott szerelmet érezni?"

Nem.

"Te - ha ez vonatkozik rád is - akkor ugyebár nem érzel.? És nem is szeretnél?"

Jól látod. Nem, és nem is szeretnék. :)

Am átvetted - tőlem - a kötőjelezést? :D

AngelOfDarkness 2013.09.07. 09:42:36

Hehehe, nem :D Írni szoktam, és ott szoktam használni. Bár lehet hogy most miattad van ennyi :D

Nem akarok indiszkrét lenni, de akkor...a fizikai részét sem akarod érezni? x)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.07. 13:57:22

@AngelOfDarkness: "Nem akarok indiszkrét lenni, de akkor...a fizikai részét sem akarod érezni? x)"

Azt sem. :) Akachi intézi az ilyesmit, meg amúgy sem sok dolga volt a 28 évem alatt. Szóval ez különösebb gondot nem okoz...

Már a pontozást is ... átvetted? :O Idáig nem csináltad, legalábbis. :)

AngelOfDarkness 2013.09.08. 12:12:12

Pontot csak akkor szoktam tenni, ha szóban is szünetet tartanék. Általában csak kettőt szoktam írni, nem hármat :D Meg legtöbbször csak a történetekben írok, kommentben nem.

AngelOfDarkness 2013.09.09. 14:02:59

Komolyan lefényképezem neked, hogy egy oldalon hány pontot szoktam tenni :D

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.09. 20:15:54

@AngelOfDarkness: A megfelelő pontra kell irányítani a fényképezőgépet. Ne felejtsd el! :D

AngelOfDarkness 2013.09.10. 07:13:03

Sajnos csak scannelni tudtam. De fogalmam sincs hol küldjem el xP

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.10. 14:34:33

@AngelOfDarkness: Postán? :| Csak, mert: "Nothing stops the mail!". :D

AngelOfDarkness 2013.09.10. 22:52:03

Oooh, ha kapok címet.. ;) :P

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.10. 23:13:21

@AngelOfDarkness: Milyen cím kellene? Grófnő, hercegnő, ronda nő... :x! Az utóbbi gondolom nem... :)

AngelOfDarkness 2013.09.11. 15:39:14

Akkor most ki is terel? :D

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.13. 00:21:14

@AngelOfDarkness: A puli, meg a rendőr... Tudod, a hazugság és az igazság között nagyon keskeny a határ, és az, hogy át tudom manőverezni (ezt nevezhetjük akár terelésnek is, ha az jobban tetszik) magam azon a szakaszon, egy fantasztikus dolog, én azt gondolom...

Kormányon meg is hirdetném a "senki sem tere(l)gethet" programot, és mellé a "legrövidebb út az egyenes ... a szakadékba" programot is! Eeez egy igazi program, igen! És nem szabad félni, mert azt aki fél, megharapja a bicikli. Meg leesik a kutyáról ...

AngelOfDarkness 2013.09.13. 07:13:20

A következő bejegyzésben kérném a programok részletes ismertetőit!
A napokban, mintha jobb kedved lenne :D Bár az utóbbi megjegyzésed inkább olyan...sithises. :D De lehet hogy csak képzelődöm.
süti beállítások módosítása