Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Párkapcsolat egy multival I.

2013. április 05. 09:00 - King of Shadows

   Ez egy ... meglehetősen bonyolult téma lesz (Velünk kapcsolatban mi nem az?), szóval lehet, hogy egy kicsit összeszedetlen leszek. Na mindegy!
Szerintem egy multival folytatott párkapcsolatnál elsődleges fontosságú a kommunikáció, mert fontos tudni, hogy pontosan mivel is van dolgunk. Minden multi más, a kétségtelenül meglévő hasonlóságok ellenére is, tehát biztosra vehető információt csak az illetőtől lehet szerezni. Ennek ellenére is létezik néhány általánosan jellemző tulajdonság, amiket alább részleteznék is egy kicsit. Note to self: ezúttal csak az összetett alterekre vonatkozó fejtegetéseimet fogom közölni, mert különben kisregény lesz ebből, és nem poszt. A másik típusról majd egy következőben írok. Az vonatkozik majd rám is, az alábbiak nem.

 

   Először is fontos tudni, hogy a rendszer mennyire stabil, és azt is, hogy mennyire összetettek az alkotói. Instabil rendszereknél ugyanis könnyen előfordulhat, hogy némelyik - vagy akár az összes - alter nem tud arról, hogy egyikükkel kapcsolatban vagy. Viszont ha elég összetettek is ahhoz, hogy érdekelje őket az ilyesmi, akkor könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen másvalakivel próbálkoznak, akár az orrod előtt is. Ezért nem is hibáztathatod őket, ha egyszer nem tudják, hogy mi a helyzet (Ugyanakkor a törvény nem ismerete, nem mentesít annak hatálya alól...), szóval fel kell készülni a kellemetlen helyzetekre. Ugyanakkor őket is meg kell értened, ugyanis önálló személyek, akiknek esetleg fogalmuk sincs róla, hogy mi bajod van azzal, amit csinálnak.

   Stabil rendszereknél ez a probléma nem fordulhat elő, cserébe viszont egészen más természetűek jelentkezhetnek (Azért jó egy monopolhelyzetben lévő szolgáltató, mert nem kell azon gondolkoznod, hogy kitől vedd igénybe az adott szolgáltatást. De ez nem tartozik ide...). Például ha az összetettség náluk is megvan, előfordulhat, hogy némelyik alter annak ellenére is másokkal szeretne kezdeni, hogy nagyon is tudja ki vagy, és mit akarsz tőle (Pénzt? Vagy életet?). Ilyenkor már bonyolultabb az ügy, ugyanis ha az, akibe szerelmes vagy nem tudja, vagy csak nem akarja visszafogni ezeket, nem biztos, hogy a kapcsolat működhet-e egyáltalán. De ezt elsősorban neked kell tudni. (Sithis, párkapcsolati tanácsadó, kedvező áron. Bármikor hívhat a *bla-bla-bla* telefonszámon, vagy *bla-bla-bla*! Figyelem: pénzt nem adok vissza, még akkor sem, ha miattam válás lesz a vége!)

   Ugyanakkor azt sem árt előre letárgyalni, hogy veled szemben, hogy reagálhatnak az egyes alterek, ugyanis önálló személyek esetén nem biztos, hogy jó néven veszik, ha tudatosan kavarsz valamelyik másikkal is.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr975116677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedvetlen 2013.05.15. 18:15:13

Az életedről/életetekről nem akarsz írni? Én kíváncsi lennék milyenek a mindennapjaitok, milyen (többségiktől különböző) érzéseket éltek át, milyen helyzetekbe csöppentek stb.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.05.18. 19:03:42

@kedvetlen: Nem. :) Arról már felismerhető lennék, ha nem vigyázok, meg eléggé ... unalmas is. :) Egész nap otthon vagyok, szóval tök egyformák a mindennapjaim. :)

kedvetlen 2013.05.18. 23:34:51

Ja. Pedig az érdekesebb lett volna (számomra), és több minden kiderülhetett volna a betegség realitásáról is.

kedvetlen 2013.05.22. 21:40:26

De azért az érzéseidről írhatnál.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.06.02. 11:18:02

@kedvetlen: Milyen érzéseimről egészen pontosan? "Csak úgy", külső ingerek nélkül nem érzek semmit, és azok mostanában nincsenek.

Mercédesz89 2013.06.02. 17:28:48

King of Shadows: szerintem érthető...... én is furcsálltam a kérést......

kedvetlen 2013.06.03. 16:08:34

Ja, hogy neked nincsenek érzéseid.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.06.27. 08:32:08

@Mercédesz89: Akkor nem én vagyok az egyetlen. Ez megnyugtató. :)

AngelOfDarkness 2013.08.29. 03:17:58

A szerelem még egy többséginél is bonyolult, nemhogy nálatok :D
Olvastam egy cikkben, hogy egy két gyermekes nőnek 22 személyisége van, és van köztük olyan, aki történetesen utálja a férjét.

Ha két alter is szerelmes ugyanabba a személybe, lehetnek féltékenyek egymásra? Nálatok már fordult elő hasonló?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.08.29. 09:10:48

@AngelOfDarkness: "Ha két alter is szerelmes ugyanabba a személybe, lehetnek féltékenyek egymásra?"

Elvileg igen... :S

"Nálatok már fordult elő hasonló?"

Nem. Mivel csak Akachi képes ilyesmit érezni, eleve lehetetlen a dolog. :)

Kata823 2019.05.11. 08:25:20

Szia.Nem tudom hogy foglalkozol-e még a blogoddal,és hogy kapok-e választ.szeretnék beszélni veled privátban,ha lenne rá lehetőség.Tanácstalan vagyok,és nem tudom kihez fordulhatnék.Nem véletlenül írtam ehhez a poszthoz.Ha kapok választ,azt előre is köszönöm. ☺

yellowflower 2019.10.31. 19:26:39

Szia(sztok)!☺️

Csatlakozni szeretnék Kata823 hozzászólásához.
Remélem nem “tűntél el” véglegesen a blogról..
Én csak most olvastam el, de nagyon érdekelne tovább, szintén “okkal”. De legjobban az segítene, ha esetleg kerdezhetnék is Tőled..
Nekem sincs kihez fordulni a témában

Serial Slut · http://serial-slut.blogspot.com/ 2019.12.01. 00:33:47

Aki hasonlóan "okkal" van itt, és van kedve beszélni a problémáiról, az írjon nekem, légyszi! Szeretnék minél többeket megismerni, de ez elég nehéz, mint tudjátok, és eddig csak külföldről sikerült.
süti beállítások módosítása