Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

MBTI-személyiségteszt

2012. április 25. 09:00 - King of Shadows

   Ezt a személyiségteszttel foglalkozó oldalt egy nagyon kedves barátom ajánlotta a figyelmembe, akinek ezúton is nagyon szépen köszönöm. Ez az úgynevezett MBTI (Myers-Briggs Típus Indikátor, vagy az eredeti, angol nevén Myers-Briggs Type Indicator), ami annak felmérésere szolgál, hogy az egyén miként érzékeli az őt körülvevő világot és milyen alapon hozza meg a döntéseit. Ezt az indikátort eredetileg az amerikai Katharine Cook Briggs (1875. január 3. - 1968.) és a lánya, Isabel Briggs Myers (1897. október 18. - 1980. május 5.) dolgozta ki, Carl Gustav Jung (1875. július 26. - 1961. június 6.) tipológiájára alapozva. Az első kiadás 1962-ben jelent meg. Működési elve a következő: összesen 16-féle személyiségtípust különböztet meg, bizonyos preferenciák alapján, vagyis:

Kedvenc világ: A személy a külső világot, vagy a saját belső világát részesíti előnyben. Ez alapján lehet Introvertált (I) vagy Extrovertált (E).

Információ: a személy csak elfogadja az egyszerű tényeket, vagy inkább megkérdőjelezi őket, gondolkodik azokon, és összefüggéseket keres köztük. Ebben a kategóriában megkülönbözteti az Érzékelő (Sensing, S) és az Intuitív (Intuition, N) személyeket.

Döntések: amikor döntéseket hoz, a logikát és az ok-okozati összefüggéseket, vagy az érintett embereket és a különleges körülményeket részesíti-e előnyben. Gondolkodó (Thinking, T) vagy Érző (Feeling, F).

Struktúra: a külső világgal kapcsolatban szeret döntéseket hozni, vagy nyitott marad az új információkkal és véleményekkel szemben. Ítélő (Judging, J) vagy Észlelő (Perceiving, P).

   A preferenciákból (itt található róluk a magyarázat magyar illetve angol nyelven) tevődik össze a személyiségtípus. Az enyém INFJ, vagyis Introvertált Intuitív Érző Ítélő. Szerintem ez nagyon jól jellemez engem, ha Sithissel koalícióban irányítok (úgy csináltam meg a tesztet).

   Az INFJ típusról, kivonatolva: "elsődlegesen befelé figyelő, másokról szívesen gondoskodó egyének, akik nagyon törekednek arra, hogy rend legyen körülöttük. Nagyon összetett személyek, akik csak annyira engednek betekintést a saját, belső világukba amennyire azt jónak látják, tehát elég maguknak valóak és nehezen kiismerhetőek, azaz introvertáltak. Ebből is adódik, hogy nagyon kedvesek, mindig tekintettel vannak mások érzéseire, és lehetőleg igyekeznek elkerülni, hogy megbántsanak valakit. Ebből adódóan nem szeretik a konfliktusokat és ha megtehetik el is kerülik azokat. Magasak az elvárásaik főleg önmagukkal, de bizonyos mértékben másokkal szemben is. Másokkal szemben gyanakvóak lehetnek és emiatt - is - nagyon megválogatják a barátaikat, mint minden introvertált típus."

   Ha egyedül csinálom meg, ISFJ lesz az eredmény, Sithis pedig ENFJ. Érdekes...

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr384470993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerb 2012.04.25. 17:25:43

Nah...... Kellett nekem is tesztezni..
Magam is meglepődök néha ezeken a teszteken, hogy menyire nem meglepő az eredmény rám vonatkoztatva. :D Igaz, idő hiányában csak a 20 kérdéseset csináltam meg, de szerintem így is kiderült a "frankó"... :D
Én egy ISTP vagyok.....

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.04.26. 01:11:07

@Ankaa: Mitől lepődtél meg ennyire? :) Esetleg neked is ISFJ lett az eredmény? :)

@szerb: Én is a húszast csináltam, gyorstesztnek jó az is. :) Ezek szerint reál beállítottságú vagy... :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.04.26. 15:46:23

@Ankaa: Mintha nem tudnád ... hogy a politikában mindig fenn kell tartani a látszatot. :P
süti beállítások módosítása