Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Gyereknek látszó alterek

2012. április 04. 09:00 - King of Shadows

   Mint már korábban említettem a többszörös személyiséggel élők által alkotott rendszerben előfordulhat ez az alter-típus is, ami bizonyos értelemben hasonlít a kiskorú alterekre, de lényeges tulajdonságokban különbözik is azoktól. A közösség ezen tagjait tekintve a hasonlóságok nagyjából a fizikai jellemzőkre korlátozódnak, tehát ugyanolyan fiatalnak látszanak (annak minden velejárójával és kísérőjelenségével együtt), mint kiskorú társaik, viszont - az utóbbiakkal ellentétben - tudást és tapasztalatot gyűjthetnek, ebből következően gyűjtenek is. Viszont ezek sem képesek öregedni, tehát a rendszeren belül (és bizonyos értelemben kifelé is) végleg gyerekek maradnak, a szellemi fejlődésük ellenére is.

   Az első, nagyon lényeges különbség az, hogy hozzáférnek a rendszert érintő információkhoz, legalább annyira, mint bármelyik felnőtt alter (Természetesen a rendszer működtetéséért felelős személyiségeket nem számítva, mert ők - feladatukból adódóan - többet tudnak erről, mint a többiek.), tehát nagyon is jól tudják, hogy mi, miért történik úgy, ahogy. Viszont a felnőttekkel ellentétben sokkal könnyebb elnyerni a bizalmukat, és ezáltal információt szerezni a belső viszonyokról (Veszélyes dolgokat úgysem adnak ki, akár azért, mert ahhoz már nem férnek hozzá, ahogy az átlag felnőtt alterek sem, akár azért, mert tudják, hogy az tilos és ezt meg is mondják a maguk gyerekes módján.). Ugyanígy elérhetik más alterek tudását, vagy képességeit is - a gyerekekkel ellentétben - , tehát ha ők maguk nem is tudnak valamit, közvetve és ideiglenesen rendelkezhetnek a szükséges ismeretekkel. Ugyanakkor új dolgokat is képesek megtanulni, akár olyasmiket is, ami nagyon meglepő lehet a koruk miatt.

   A viselkedésük sem mindig és feltétlenül gyerekes. Általában a gyerekekre (és a gyerek-alterekre) jellemző tevékenységeket végzik szívesen, de könnyen felkeltheti az érdeklődésüket valamilyen felnőtt téma is. Ugyanígy, az alaptermészetük megmarad, de bármikor képesek szerepet felvenni, amiből nehéz lehet kizökkenteni őket, tehát indokolt esetben egy felnőtt altert is képesek leutánozni és megszemélyesíteni. Viszont a rendszeren belül nem képesek átlépni a saját árnyékukat, azaz egy felnőtt alter gond nélkül félre tudja lökni őket az egyértelmű fizikai (Pontosabban mentális, mert a rendszeren belül a testi adottságok nem számítanak.) fölénye miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr474363263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása