Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A vallások és a többszörös személyiség

2012. február 22. 09:00 - King of Shadows

   Előre szeretném leszögezni, hogy ezt nem egy vallásokat támadó posztnak szánom, szóval aki valamilyen felekezethez tartozik, ne vegye sértésnek! Köszönöm!

   Mint azt Anneliese Michel példáján is láttam, a vallásos multik egyedi problémákkal találhatják szemben magukat (Már ha feltételezzük, hogy ő is multi volt. Ezt - mint már korábban is írtam - bizonyos szakemberek is így gondolják). Mivel a multiplex személyiség előfeltétele az érzékenység, vagyis a magas érzelmi intelligencia (EQ, azaz Emotional Quotient), sok multi valamilyen vallásos közösség (a Fidesz?) felé fordul a lelki problémáival és itt szoktak elkezdődni a gondok (Pártkatona lesz belőle?). Hangsúlyozni szeretném, hogy ez nem az ok, hanem az okozat, tehát nem attól lesz valakinek disszociatív identitása, hogy felvesz valamilyen vallást. Viszont a vallásokban előfordulnak gonosz, túlvilági lények, amik képesek megszállni egy embert és átvenni fölötte az irányítást, és ez - együtt a multik altergyártó képességével - komoly bajokhoz vezethet.

   A személy létrehozhat egy (vagy több) valamilyen démonról mintázott altert, ami megkaphatja a mintapéldány bizonyos tulajdonságait is, leginkább a viselkedését (a létrehozó személy gyakorlatilag egy külsőst másol be). Ez majdnem mindig akaratlanul történik, tehát az eredeti személyiség nem tudja, hogy a megszállottságot voltaképpen ő maga idézte elő, azt viszont nagyon is hamar észreveszi, hogy valami nincs rendben vele (mint a multik általában). Mivel a szükséges információk nem állnak rendelkezésére, ezért az állapotát tényleg egy démon jelenlétének tudja be, és az esetek nagy részében ezen a ponton szoktak elszabadulni az események.

   A vallásos személy ördögűzéssel, vagy hasonlókkal próbál megszabadulni a démon-altertől, amire az érintett elég ... vehemensen szokott reagálni. Az ilyen alterek gyakran kondicionálva vannak rá, hogy féljenek minden olyasmitől, amitől egy "rendes" démonnak "illik" megijednie, és ezek néha fizikai fájdalmat is okozhatnak neki (Ez természetesen "csak" fantomfájdalom - ami nem is jelentkezik ha az illető nincs tudatában annak, hogy az a bizonyos tárgy a közelében van - de ő teljesen valódinak érzékeli.). A domináns személyiség viszont szántszándékkal az ilyen tárgyak közelében fog tartózkodni, mert azt hiszi, hogy azok meg tudják védeni a démontól, amivel csak kínozza az altert, aki viszont még ok nélkül is agresszív lehet. Ezek miatt az amúgy is agresszív és gyűlölködő alaptermészetű, gyakorlatilag sarokba szorított személyiség teljesen megvadulhat, és vadállat-viselkedést kezdhet mutatni.

   A megszállottakra jellemző görcsök és rángatózás pedig elsősorban az alterek háttérből történő beavatkozásának tudható be, főleg ha a rendszer köztes állapotban van az instabil és a stabil között. Ilyenkor az éppen nem irányító helyzetben lévő személyiségek csak részben tudnak ébren maradni (ez hasonló az alvó állapothoz), tehát tartós emlékeik nem keletkeznek, vagy ha mégis, azok úgy maradnak meg, mintha álmodták volna az egészet. De ennek ellenére is érzékelhetik a külvilágot, és megpróbálhatnak reagálni rá, csak ez nem egészen tudatos a részükről.

   Anneliese esetét a "The Exorcism of Emily Rose" (Ördögűzés Emily Rose üdvéért) című, 2005-ben megjelent film is feldolgozta. A film főszereplője, Jennifer Carpenter nagyon jól játssza a tipikus agresszív-gyűlölet altert, annak ellenére is, hogy ennek feltételezhetően nem is volt tudatában a forgatások idején. Persze ez csak az én véleményem, és én multi szemmel néztem a filmet (máshogy nem is nagyon tudnám).

Itt megnézhető a film előzetese, ha érdekel valakit.

Az előbbi magyarul is, azok számára, akik nem szeretnek angolul filmet nézni.

És itt egy jelenet a filmből. Tipikus agresszív alter.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr694124104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink ninja 2012.02.17. 19:39:43

hát ez egy tök érdekes kérdésfelvetés

krellera 2012.02.23. 16:55:47

Hát igen, a vallások, többnyire emberi kreálmányok, a módszereik is /ellentétben a valódival, ami már nem vallás/. Sok kárt tudnak okozni. Én is láttam a filmet, szörnyű volt nézni, amit ezzel a szegény lánnyal műveltek. A papnak nem sok gőze volt az egészhez, hatalma meg egyáltalán nincs ehhez! Nem csoda, hogy ilyen káoszt okozott. Szerintem.:)
Jó az írás, tetszenek az érveléseid.
Látom, Shitis nincs kibékülve a /pol./ rendszerrel:)) Hát...
Megkérdezhetem még, hogy miért "ilyen" az avatarod? Mert Shadow-nak érthető, ő ugyebár az agresszív. De te szelíd vagy. Vagy mit szimbolizál? Látod, a blogoddal be is kell vállalnod egy csomó hülye kérdésre a választ:))

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.23. 18:09:22

@krellera: Szerintem maga a vallás nem okoz semmilyen problémát, hanem egy meglévő bajt hoz a felszínre és/vagy nagyít fel, azaz ha valakinél nincs semmi gond, nem is fog baj történni.

Ha már vallás: a pokolba vezető út is jó szándékkal... :D

Köszi! :)

Ő rengeteget foglalkozik politikával, és eléggé ... cinikus. Igazi politikus alkat. :)

Hát ... Sithis és Shadow eleve imádja a csuklyát. "Belül" eleve hordják, kívül meg majdnem mindig, ha rendelkezésre áll egy és nem túlságosan feltűnő (itt, a lakásban például nem hordok).
Meg Sithis arra is utal ezzel, hogy tud pofátlan is lenni, ha akar.
Meg nekem is tetszik.
Meg azt is kifejezi, hogy Sithis szeret a háttérből (a sötétből) tevékenykedni.

Ennyi elég lesz indoknak? :P

krellera 2012.02.23. 18:42:58

@King of Shadows:Világos. Köszi a mindenre kiterjedő választ:) Ok, Sithis..

Ha nem zavarlak, majd ostromollak kérdésekkel, csak ritkán érek rá:(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.23. 19:27:36

@krellera: Egyáltalán nem zavarsz. :) Amikor erre járok (naponta többször is benézek ide, akkor is, ha épp nincs post), még válaszolok is... :)

A cserkész 2014.02.21. 00:15:04

Még annyit hogy altereket mesterségesen is gyártanak ellenőrzött körülmények között például az agykontrolban (tanfojamokon) lagyártlák az altereket, aztán a gyakorlatban(életben) meg használják őket.
Csak ezeket az altereket segítőknek hívják, amik nem veszik át a kezdeményezést csak sugalnak vagy ha szépen kérdezik őket akkor válasszolnak. Mivel ezek probléma megoldók és nem (Diktátorok) vészelhárítók. Ezeknél a kapcsolatot mesterségesen idézik elő meditációval(alfa szint)vagyis tudatosan lesülyednek az ő energiaszintjükre. A magas energiaszintű rendszerek(alterek)azok a "diktátorok".(mikor egy külső támadás leverésére gyors megválasztanak egy diktátort aztán egy ideig szemethunnynak fölötte.
Akkor van a baj mikor bizonyos okokbók tovább hagyják a diktátort intézkedni az meg kapja az erőt, és el szalad vele a ló ,ekkor ellent mondásba kerül a demokráciával(vagyis a szenátussal)Ilyenkor a nagy hatalmú diktátor meg a szenátus (ideológiája,a demokrácia) egymásnak feszül. Egyenlő skizofrénia. A kataton állapot amikor mindkettő kifárad a harcban(erölködésben).
süti beállítások módosítása