Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Kommunikáció: altervetítés

2012. február 13. 09:00 - King of Shadows

   Mint azt egy korábbi posztban megígértem, ezzel a témával egy kicsit részletesebben is foglalkozok. Ennek az a lényege, hogy a host kivetíti egy - vagy több - alterjét a külső világra, gyakorlatilag egy szándékosan előidézett hallucinációt hozva így létre. Ez is - mint majdnem minden disszociatív képesség - megtanulható, de a legtöbb multi nem sajátítja el, a nyilvánvaló hátrányai miatt (én úgy-ahogy meg tudom csinálni, de erről majd később). Egyrészt a vetítés elengedhetetlen feltétele a közvetlen kapcsolat host és alter között, ami már önmagában is lehetővé teszi a villámgyors belső kommunikációt, másrészt meg a projekció hallucinációt eredményez, méghozzá a durvább fajtából.

   A kivetített alter természetesen nem manifesztálódik egy valódi, mindenki által érzékelhető testben, tehát a beszélgetés kívülről úgy néz ki, mintha az illető a Láthatatlan Emberrel folytatna eszmecserét. A kép elvonhatja a host figyelmét fontosabb dolgokról (meg a hang, ilyenkor ugyanis azt is kívülről fogja hallani) és útban is lehet (ne felejtse el a kedves Olvasó, hogy ilyenkor egy valódi személy látszik, tehát nem könnyű csak úgy "átgyalogolni rajta"). Ilyenkor a test is feleslegesen pazarolja a levegőt, a beszédtől folyadékot veszít, amit később pótolni kell, arról nem is beszélve, hogy a hangszálakat is ok nélkül kell igénybe venni.

   Ezt a kommunikációs metódust a United States of Tara című sorozatban láthatjuk a főszereplőtől, tehát ez nem pontatlanság. Tara nagyon hiteles képet tud alkotni, azt sem vitatom, hogy ezt meg lehet csinálni, amennyiben elég gyakorlás van a host mögött. Ahogy korábban már írtam, én is meg tudom csinálni (most próbáltam ki), de messze nem olyan jól, mint Tara a filmen. Nálam a kép torz, elmosódott lesz, a hanggal is gondok adódnak, és nagyon megterhelő (ez utóbbi a legfontosabb) is. Öt percig tudtam fenntartani, de utána már annyira szédültem, hogy kénytelen voltam megszüntetni.

   Zárszóként talán még annyit erről a témáról, hogy meg lehet ezt csinálni, de nem sok értelmét látom.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr274068143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink ninja 2012.02.06. 21:50:22

"Ilyenkor a test is fölöslegesen pazarolja a levegőt, a beszédtől folyadékot veszít, amit később pótolni kell, arról nem is beszélve, hogy a hangszálakat is ok nélkül kell igénybe venni."

jesszus, te mindig ilyen energiaminimumon élsz? mármint, hogy a hangszálat ok nélkül igénybe venni... :)))) te jó ég , tudnád mennyit beszélek feleslegesen :))))

értem ám, hogy maga a projekció felesleges energiapocsékolás :) ez a projekció persze megint egy olyan dolog, amit azt hiszem igazából sosem fogok tudni felfogni. :) (tudom hülye leszek, érzem előre :))) de ezt úgy képzeljem el, mint amikor a star wars-ban r2d2 kivetíti leia hercegnő üzenetét? :))

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.06. 22:29:50

@pillangod: Igen, többnyire. :) Volt olyan is, hogy ennél sokkal inkább, de annak nyelőcsőgyulladás és gyomortükrözés lett a vége. Illetve annak volt még más oka is, de az már bonyolultabb... Úgy néz ki most is kénytelen leszek, mert egyre kevésbé van pénz, munkám meg továbbra sincs. ;(

A projekció az ilyen...

youtu.be/UZCYIBLABU4

... de ahhoz nagyon sokat kell gyakorolni. :)

elso 2012.02.08. 20:44:54

Azert ha az egyik alter massziroz, mikor gepelsz, akkor megeri a faradtsagot :D

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 21:16:05

@elso: Csakhogy olyat nem tud, mert fizikai teste értelemszerűen nincs. :)

Kovács J. 2015.08.12. 12:00:05

Mi a véleményed a "United States of Tara" című sorozatról? Tetszett? Nagyjából realistán mutatja be egy multi mindennapjait és problémáit?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2015.08.16. 02:14:34

@Kovács J.: Tetszett, de csak annyira realista, amennyire egy film lehet, ha ezt választja központi témának. (Persze lehet, hogy nem lenne unalmas egy valósághűbb ábrázolás sem.) A Heroes-ban például sokkal jobban kezelték, pedig az nem is erről szól. Mondjuk ott nem is annyira látványos az egész.

Például alterek viszonylag ritkán hordanak saját, csak rájuk jellemző ruhákat, ha tudnak egymásról. Mármint a stílusra értve, kedvencük az lehet, csak például egy nőnél egy alter nem feltétlenül fog szoknyákat hordani, ha a többi sosem vesz fel olyasmit.
süti beállítások módosítása