Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A multi rendszerek működése: a külső képviselő

2012. február 06. 09:00 - King of Shadows

   Ez egy meglehetősen bonyolult téma lesz, szóval arra szeretném kérni a Kedves Olvasót, hogy tegyen szabaddá némi fölösleges agykapacitást, még mielőtt továbbhaladna. Megköszöntem! :)

   Először is a rendszer kialakulásának elengedhetetlen feltétele, hogy az alterek tudjanak egymásról és legalább alapszinten képesek legyenek kommunikálni is. Ha ez az alap megvan, arra építkezve lehet megszervezni az együttműködést, a rendszeres időkiesések (black outok, vagy fekete foltok), a dezorganizált viselkedés és hasonló, multikra jellemző tünetek kiküszöbölése érdekében. Továbbá csak egy kialakult rendszerben jöhetnek létre bizonyos, az együttműködést megkönnyítő alter típusok is. Kívülről egy működő rendszer elsődleges ismérve az, hogy igazán embert próbáló feladat az identifikálása. Az alterek viszonylag hamar kiválasztanak egyet maguk közül, aki a továbbiakban "kifelé" képviselni fogja őket (állami szinten ez - durva fordítással - a külügyminiszternek, cégek esetében a sajtóreferensnek felel meg). Ha az integráció idáig eljutott, az összes alter azt az egyet fogja utánozni idegenek (akik ebben az esetben NEM az ufók, de lehetnének akár ők is...) jelenlétében. Ez rövid betanulási időszak után odáig fejleszthető, hogy még egy tapasztalatlan pszichológus - akinek még sosem volt dolga multival - sem veszi észre a rendszert, ha az rejtve akar maradni. Ezzel szemben más multik elől sokkal nehezebb "elbújni", mert ők azonnal észreveszik a váltást, ha látják (Ahogy a politikusok is tudják, hogy mikor, mekkorát hazudik a másik. Legalábbis gondolom...). Ettől kezdve csak olyan külsősök előtt lesz látható a rendszer, akik "megbízhatóak", és annak egésze még előttük sem feltétlenül. Ezt a kiemelt státuszt természetesen el is lehet veszíteni, ha az illető visszaél a bizalommal.
 

   Az, hogy melyik alter lesz a "külügyminiszter" sok mindentől függ és erre nincsenek is általános szabályok. Ha az eredeti megvan, tudják is hogy ki az (előfordulhat, hogy nem tart igényt ez utóbbi pozícióra és az azzal járó felelősségre), aktív szerepet tölt be a rendszerben és szeret is előjönni, akkor valószínűleg ő fogja ezt felvállalni. Ennek további előnye az is, hogy ebben az esetben az alterek nagy része kondicionálva van rá, hogy engedelmeskedjen neki, tehát nem fordulhatnak elő hirtelen "beugrások" (ez már csak azért is nehezen lenne kivitelezhető, mert az eredeti sokkal erősebb szokott lenni, mint az alterek...).

   Ha bármilyen okból kifolyólag nem az eredeti tölti be ezt a szerepet, a rendszer képviselője gyakran egy nagyon kedves (sokszor a naivitásig az), visszahúzódó, hatalmas empátiával rendelkező, önbizalom hiányos alter lesz. Ennek megvan az az előnye, hogy a többiek bármikor elmozdíthatják és átvehetik a hatalmat, ha akarják, ugyanakkor nem kelt fölösleges feltűnést, ha épp arra van szükség. A mi esetünkben ez igaz is ... a jelen bekezdés első mondatáig.

   Zárszóként talán még annyit ehhez a témához, hogy mi, multik mindent megteszünk, hogy be tudjunk illeszkedni a többségiek - számunkra részben idegen - társadalmába, és ez már önmagában is elég motivációs tényező a "hiteles alakításhoz." Járok emberek közé, ha van rá okom, de soha, senki sem vette észre, hogy multi vagyok, ha nem mondtam el nekik (Kivéve a korai, instabil időszakot, amikor messziről is látható volt, hogy valami nincs rendben. Igen Shadow, rólad van szó!). Például a rokonaim (az a néhány, aki még él, de ilyen már alig van ;( ) sem tudják...

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr424060222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 10:14:15

Hűű... és azt szabad tudni, hogy a ti esetetekben az eredetivel mi történt, miért halott?

pink ninja 2012.02.04. 11:24:18

nem lenne könnyebb, ha a rokonaid tudnák?
és akinek elmondtad, az hogy reagált?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 12:33:21

@Ankaa: Shadow megölte...

@pillangod: Szerintem nem. Akkor állandóan azt figyelnék, hogy mikor, kivel beszélnek.

Változó. Volt, aki nem törődött vele, volt, aki közölte, hogy vele szemben egy személyként jelenjünk meg, és van olyan is, aki elismeri az altereket. :)

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 13:23:38

@King of Shadows: Jesszus, ezt szörnyű így olvasni :((
És orvoshoz/kezelésre kell járnod vagy jártál?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 14:18:36

@Ankaa: Shadow mondott valamit, de azt jobb, ha nem írom ide... :)

Jártam egy ideig, de már régóta nem. :)

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 14:42:54

@King of Shadows: Elküldött engem melegebb éghajlatra vagy rosszabb? :)
Nem volt hatása vagy miért hagytad abba?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 15:00:49

@Ankaa: "Így kell gyorsan és hatékonyan leszámolni az ellenségeiddel! A gyáva, sunyi módszerekért kérdezd a Sithist..." :)

Egyrészt azért, másrészt meg nem foglalkoznak vele, amíg nem veszélyes. Meg nem is nagyon tudnak mit csinálni, azon kívül, hogy megállapítják, skizofréniának semmi nyoma...

elso 2012.02.04. 15:51:14

Sziasztok!
@King of Shadows: A pszichologusok nem tudnak neked segiteni? Gondolom, olyat nagyon nehez talalni, akivel tudtok haladni es akivel ki tudsz epiteni egy kis bizalmat, de ha o megvan, akkor azert csak jo lenne beszelgetni :)

A rokonaid nem tudjak? Senki? :(

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 16:00:33

@King of Shadows: Kicsit morbid :/ Azt hittem amúgy, vmi rosszat írtam... (nem szeretek megbántani másokat).
Azért ez nem semmi :( Magyar eü.= 0

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 16:52:18

@Ankaa: Nem, dehogy. :)

@elso: Lehet, hogy tudnának, de egyedül is elértem azt, hogy működőképes legyek. Az meg a másik, hogy ha fizetős... Munkanélküli vagyok, mint tudjuk. :S

Összesen három rokonom maradt, az egyikkel együtt élek, a másik kettővel meg nagyon ritkán beszélek. Szóval ez nem sokat számít... :)

elso 2012.02.04. 17:54:21

@King of Shadows: Igaz - nem letszukseglet a pszichologus, sot, sokszor kidobott penz.

Szoval a rokonaiddal mindig te beszelsz?

Meg mindig sokkol, hogy Shadow megolte az Eredetit :( Lattad, erezted, vagy Shadow-tol tudod, mi tortent? (Es megint egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy kerdezhetek-e ilyesmit, nyugodtan szolj, ha nem jo helyen nyulkalok!) :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 18:00:03

@elso: Nem mindig. :) Beszéltek már Workkal és Sithissel is, csak nem veszik észre. Shadowot meg észreveszik, ha ritkán összetalálkoznak vele csak nem tudják hova tenni... :)

Láttam, végül is ... én is ott voltam.

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 18:03:02

@elso: Szia! Én meg se mertem kérdezni, hogy történt...
@King of Shadows: Akkor jó. :)
Amúgy Shadow a környezetével szemben is agresszív, veszélyes?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 18:29:45

@Ankaa: Shadow nagyon ... összetett alter. Általában olyan, mint egy tipikus agresszív személyiség, azok testi elváltozásait is hozza, ugyanakkor képes visszafogni magát. Olyankor átvált manipulatív/gyűlölet alterré.

De veszélyes lehetne, ha épp agresszív és valaki nem csinálja pontosan azt, amire utasítja. Ezért is vagyunk állandó intervenciós készültségben, ha előjön...

_most_ 2012.02.04. 18:45:41

hi, ez most valóság, vagy valami fiktív blog?

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 19:03:48

@King of Shadows: Nem is tudom, mit mondjak, elképzelni se tudom, milyen lehet minden nap így élni... le a kalappal előtted/előttetek!

Láttad az Azonosság c. filmet? Most hirtelen nem is tudom, hogy az melyik állapotot dolgozza fel, de rendesen leakadtam a végén O.o
Létezik, hogy az agresszív alter megöli az összes többit, vagy ilyen tényleg csak a filmekben van?

pink ninja 2012.02.04. 19:28:26

@King of Shadows: jól értem, hogy az a rokonod se tudja, akivel együtt laksz? o.O
profi vagy :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 19:37:11

@Ankaa: Köszi! :)

Nem. Egyedül megölni az összes többit azért nem kis teljesítmény lenne, és gyakorlatilag lehetetlen is. Egy rendszer sem hagyná az ilyesmit. :) Főleg ha van olyan alter is, amit nem lehet megölni...

@pillangod: Jól. :) Mondtam, hogy nagyon ügyesen be tudok illeszkedni. :)

Ankaa (törölt) 2012.02.04. 19:53:47

@King of Shadows: Hát, minden nap tanul az ember vmi újat! :)

Szóval akkor ezért olyan kényes téma a fogorvos. :S Hogy tudod majd megoldani?

elso 2012.02.04. 19:59:39

@King of Shadows: Elolvastam azt a belinkelt forumot, amelyikben Secret leirja a kulonbozo alter-tipusokat. Nagyon erdekes, koszi, hogy belinkelted :)

Ugy ertelmezem, van co-conscious es nem co allapot is, ugye, tehat hallod a tobbieket es jo esetben eloterbe tudsz kerulni, ha arra van szukseg?

Elismeresem, hogy letrehoztatok a rendszert es mukodik!! Nem keves munkatok van ebben!

Szerinted tudnal dolgozni? Beleolvastam bourbon blogjaba is (ot is a forumon lattam meg), ugy lattam, neki eleg sok problemaja van, de dolgozik. Mondjuk brit, ahol lenyegesebben elfogadobb a tarsadalom es tobb a lehetoseg :S Termeszetesen ugy ertem a kerdest, hogy ha szeretnel dolgozni :) En megorultem, amikor nem volt munkam egy ideig, de az is igaz, hogy en nem birok egyedul lenni - te meg sosem vagy egyedul :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.04. 20:38:37

@Ankaa: Ha nagyon fájni fog el tudok majd menni, vagy munka kellene, hogy ki tudjak fizetni egy magánrendelést. :(

@elso: Szívesen! :)

Igen, különben a félrelökésnek, mint fogalomnak nem is lenne értelme. Csak akkor hallom őket, ha nem blokkolok. De ezt nagyjából le is írtam a következő posztban. :)

Köszönjük! :)

Ezt sokan kérdezték már tőlem és erre csak azt tudom mondani, hogy egy éve még tanultam, és ott sem volt semmi baj. Meg a skizofrének is tudnak dolgozni (az egyik ismerősöm kollégája is az volt, csak nem tudták róla), tehát én még inkább tudok. :)

Nagyon szeretnék dolgozni, már csak azért is, mert van egy munkamániás alterem (Work), aki nem érzi jól magát munkanélküliként. Ha becsatlakozik, már engem is nagyon megvisel ... :(
süti beállítások módosítása