Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Nyitó bejegyzés

2012. február 01. 09:00 - King of Shadows

   Szeretettel köszöntök minden Kedves Olvasót a blogomon. Mint azt bizonyára sikerült kitalálni a disszociatív identitászavar (régebbi nevén multiplex személyiségzavar) elnevezésű állapotról fogok írni. Mint gyakorló multi, én nagyrészt "belülről" látom ezt az egészet (igen, több személyiségem van), ezért írásaim nagy része első olvasatra furcsának tűnhet egy többségi számára. (De még másodikra és harmadikra is.) Épp emiatt a tárgyilagos leírásoknál igyekszem majd külső szemlélőként megjelenni, a könnyebb átélés érdekében.
 

 
   Ha a saját rendszeremről írok ez az objektivitás elveszhet a dolog lényegéből adódóan, kérem ezt az Olvasó is vegye figyelembe. Végül is, az utóbbi esetben olyan személyekről (az altereimről) fogok írni akikkel egy testbe vagyok összezárva már évek óta, és ez erősen megjelenhet a véleményemben is.

   A terv szerint írok majd az alter-típusokról, a rendszeren belüli viszonyokról és összefüggésekről, és a saját életemről is. Ha valakinek kérdése van, nagyon szívesen segítek neki ha tudok, akár többségiről akár másik multiról van szó. Azt hiszem nagyképűség nélkül állíthatom, hogy ezekhez tizenhárom(?) multiként leélt év tapasztalata talán elég lesz. :)

   Azt is szeretném leszögezni, hogy én ezt az egészet állapotnak tekintem és nem betegségnek, ahogy rendszerint más multik is, szóval ajánlott (de természetesen nem kötelező) így hivatkozni rá. Egyelőre ennyi elég is lesz a bevezetőből, aztán ha eszembe jut valami még módosítom, igazítgatom ezt a bejegyzést.

- King! Írnunk kéne egy szótárat...
- Tényleg kellene. Ártani nem árthat. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr834044308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása