Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

A mindennapok: 300: Rise of an Empire trailer

2013. augusztus 21. 09:00 - King of Shadows

   Gondoltam írhatnék már egy kicsit a hétköznapjaimról is, már csak azért is, mert azokból esetleg könnyebben képet lehet kapni a gyakorlati működésemről, mint a tényszerű, személytelen elemzések segítségével. Természetesen az anonimitást továbbra is fenntartom - tehát videót nem készítek, már csak azért sem, mert nem is tudom, hogy kell (jó kifogás...) - de az ártalmatlan dolgokat akár le is írhatom ide.

   Tegnap megnéztem a Rise of an Empire trailerét, és szokás szerint mindenkinek megvolt róla a maga egyedi véleménye. Engem a magam részéról a történet, és a filmben ábrázolt érzelmek érdekelnek, de Sithis és Shadow például azonnal nekiesett, és elkezdte szétszedni.

   Például ott van az a jelenet (1:09-nél), mikor Artemisia megy a palotában. Erre: "Ilyen férfias járást még az igazi férfiaktól is ritkán látni. Rated M, for manly!" És már jön is a következő megjegyzése:

"- Artemisia: *Most annyira férfiasnak érzem magam, hogy mindjárt kinő a szőr a mellemen!*
- Artemisia: I'll attack the Greeks ... with my entire navy! *evil*
- Xerxes: Who's this guy???"

   Sietve leszögezem, még mielőtt az Eva Green rajongók nekem jönnének (Rajongók, libatolvajok, csirkefogók, szocik, str..ik, nincs olyan, akivel ne mernék megküzdeni!), hogy semmi bajom a kedvenc ... művésznőjükkel, csak a karaktere ezt a benyomást kelti bennem. Persze ennek megvan a pszichológiai oka, és háttere amit most ki is szeretnék fejteni.
Mivel a flottaparancsnokok majdnem mindig férfiak (Persze, hogy azok! Különben ez az elképzelt jelenet következhetne):

"- Perzsa tengerész #46: Mi a gond kap'tány? Megjött?
- Artemisia: Megjött? Megjött??? Mutass acélt, Te hígagyú halkaja!" ("Hígagyú halkaja"???)

   Hol is tartottam? Ja, igen! Szóval a flottaparancsnokság eredendően férfifoglalkozás, és Artemisiának valakitől meg kellet tanulnia a dolgokat. Az előző gondolatmenetből következik, hogy az a valaki (vagy valakik) férfi(ak) volt(ak), tehát csak férfimintát látott ehhez a tevékenységhez, és most azt másolja. Ide tartozik, hogy ha valaki példaképnek tekint valakit egy bizonyos tevékenységben (ehhez nem feltétlenül kell kedvelnie is a illetőt, mint embert, elég ha azt elismeri, hogy az adott területen nagyon jó), megpróbálja átvenni a stílusát is, amikor azzal foglalkozik, amit tanult tőle. Feltéve, hogy úgy gondolja, abban a szituációban az az attitűd hatékony, vagy egyenesen "szükséges rossz". (Egy kicsit ijesztő azért, hogy Te egy még meg sem jelent film előzeteséből is pszichológiai elemzéseket tudsz öszehozni.)
Persze az is lehet, hogy a ... színésznőnek csak rá kellett gyújtania a forgatáson (Eva masszív dohányos), azért viselkedik olyan ... érdekesen. Tehát fölösleges elbújni előle, ha magadra haragítod, mert bárhonnan kifüstöl... (Ha nem ismernélek, komolyan azt hinném, hogy van valamid Eva ellen...).

   Még az is feltűnt, hogy a trailerben Artemisia csak úgy odasétál Xerxeshez, és dumálni kezd. Nem kéne előbb letérdelnie elé, vagy valami? Vagy ez nem felségsértés? Gondolom ez az új, "barátságos kormányzás" program része lehet...

   Azt mondtam már, hogy Xerxes nagyon emlékeztet egy bizonyos Európai (Fél-ázsiai?) politikusra? Főleg amikor azt mondja, hogy "Nothing stops the march of my empire!" (gondolom a hadsereg neve is az, hogy "Peace March"). Pontosítás: az egész film emlékeztet a jelenlegi nagypolitikai helyzetre...

   Ennyi mindenkibe belekötni egy bejegyzésben azért nem kis teljesítmény... (Köszönöm szépen!) Visszatérve a filmre: én nagyon várom és az előzetes alapján tetszik, ahogy az előző része is tetszett.
Ja, és remélem, hogy valaki (mondjuk Gorgo) most is elordítja magát legalább egyszer, hogy "Spartans!!! Prepare for gory!" (ez nem elgépelés volt).

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr455469135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AngelOfDarkness 2013.08.29. 04:31:11

Hű, lehet hogy így fél ötkor félreértelmeztem valamit, de ez a 300 egy másik része, vagy csak a 300 rendezőjétől van?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.08.29. 08:51:59

@AngelOfDarkness: Ez egy másik része lesz. Néha azt mondják, hogy vele párhuzamosan játszódik, de Xerxes arca össze van varrva (a lándzsa miatt)... :D

AngelOfDarkness 2013.08.30. 00:43:10

Akkor még egy filmet fel kell írnom a megnézendők listájára :D

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.08.30. 14:18:24

@AngelOfDarkness: A listázásnak komoly politikai ... következményei vannak, nem tudtad? :D Vigyázz, hogy a listád ne kerüljön nyilvánosságra, mert elsöpör a népharag! :S és :D
süti beállítások módosítása