Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Disszociatív identitás

Milyen multiplex személyiséggel létezni?

Agresszív alterek

2012. február 08. 09:00 - King of Shadows

   Közhasznú figyelmeztetés: most egy olyan téma következik, amit kiskorú Olvasóimnak csak felnőtt személy felügyelete mellett ajánlok.

   Gondolom a többségiek nagy része azonnal erre az alter típusra gondol a többszörös személyiséggel kapcsolatban, és főleg ezek adnak tápot a "minden multi erőszakos bűnöző" legendának, bizonyos kulturális alkotások mellett. Úgyhogy egy tényt szeretnék rögtön az elején leszögezni: igen. Az agresszív személyiségek valós fenyegetést jelentenek a külsősök számára (és bizonyos esetekben más alterekre is), de ha valaki tudja, hogy kell kezelni őket, kevesebb esély van erőszakos cselekmények bekövetkeztére, mint egy durvább többségi esetén. Először is nézzük meg ezeket a módszereket, már csak a közönség megnyugtatása végett is.

   A normális multik mindent megtesznek, hogy visszafogják ezeket az alakokat, amit erősen ajánlott tiszteletben tartani. Ha egy ilyen alter megpróbál a felszínre törni az aktuális host azonnal félrevonul valami biztonságos helyre, ahol senkinek sem fog ártani, ha erre lehetősége van. A másik jellemző forgatókönyv szerint többször is, egyre határozottabban figyelmezteti azt, aki épp - akár önkéntelenül is - megpróbál kiprovokálni egy támadást. Végső esetben a host késleltetni fogja a váltást, ameddig képes rá (arra nem érdemes hosszú távú stratégiát építeni, hogy ez sikerülni is fog neki, mert rendszerint ő a gyengébb), és közben figyelmezteti az érintetteket, hogy maradjanak a veszélyzónán kívül.

   Amint a veszélyes alter átveszi a kontrollt a rendszer minden elérhető eszközével megindítja az intervenciót (ez kívülről ... enyhén szólva.). Például lebénít bizonyos végtagokat, vagy szerveket. Rögtön a légzést, ha erre lehetősége van, mert az izmok oxigén nélkül működésképtelenek lesznek és viszonylag gyorsan visszaállhat a normál állapot. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ilyenkor, akármennyire is szereted a személyt, ne menj oda, mert csak rontani fogsz a helyzeten (ugyanis egy agresszív alter ettől veszélyben érezné magát és csak még erősebb lenne). Külső beavatkozás nélkül viszonylag rövid időn belül vissza tudják rángatni és helyreáll a rend. Ha a host kifejezetten kéri, hogy fogják le a testet, amíg még ő irányítja meg lehet próbálkozni azzal is, ha valaki tudja, hogy kell. Ajánlott például a teljes nelsont alkalmazni.

   Most, hogy ezt letudtuk térjünk rá magára az alterre is. A jobban sikerült példányok úgy viselkednek, mint egy vadállat (mert némelyik szó szerint az is), tehát elsősorban a testbeszédet figyelik, és ők is arra hagyatkoznak (Akkor is, ha egyébként tudnak beszélni. Tehát az ő esetükben új értelmet nyer a "Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem azt, amit teszek!" elhíresült kijelentés). Harcban rendkívül agresszíven viselkednek, azonnal súlyos, vagy maradandó sérüléseket akarnak okozni az ellenfélnek (például megvakítani). Érdemes szem előtt tartani egy egyszerű tényt is: ezek meg tudnak és meg is fognak ölni, ha lehetőségük van rá. Náluk a harapás teljesen normális dolog, szóval érdemes vigyázni az állkapcsukkal (és, ami a legfontosabb: sose engedjük őket hozzáférni a torkunkhoz, ott is elsősorban a nyaki artériához és a légcsőhöz, mert náluk azok az elsődleges célpontok közé tartoznak). Fizikailag sokkal erősebbek lehetnek a domináns hostnál (körülbelül 1,5 - 2,5-szer), gyorsabbak nála, sokkal kevésbé fáradékonyak, fájdalmat nem éreznek (ugyanakkor sérülést lehet, hogy igen), és az érzékszerveik is sokkal élesebbek.

   Ránézésre nagyon könnyen felismerhetőek az egyértelmű testi elváltozásokról. Az izmok megugró oxigénigénye miatt az erek hatalmasra tágulnak, a fölösleges mozdulatok megszűnnek, és a pupillák teljesen kitágulnak (vagy éppen ellenkezőleg: egészen kicsire összeszűkülnek). A fölösleges szervek működése a minimálisra csökken, vagy teljesen le is áll (például az emésztőrendszer, mert az nem sokat tud hozzátenni a harchoz, viszont használja az oxigént).

   Végül a legfontosabb: ha már megtámad - és nincs lehetőséged elmenekülni - nyugodtan használj akár indokolatlan mértékű erőszakot is önmagad védelmében. A legtöbb multi meg szokta érteni, el is fogadja és némelyik kifejezetten kéri is az ilyen esetekre.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disszociatividentitaszavar.blog.hu/api/trackback/id/tr874078762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pink ninja 2012.02.08. 18:06:26

hát hűűűű

ez azért így elég mellbevágó poszt lett :)

minden multinak van agresszív altere? remélem nem

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 18:47:18

@pillangod: Nem mindegyiknek, de protektor általában van. :)

pink ninja 2012.02.08. 18:49:32

mármint úgy protektor, hogy a rendszert védi és egy esetleges támadás esetén viselkedhet úgy, mint egy agresszív alter?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 19:02:02

@pillangod: Olyasmi, igen. :) Azok asszertívek, de némelyik átmehet agresszívbe is, ha van rá oka ... és akkor is csak indokolt mértékben. :)

Ankaa (törölt) 2012.02.08. 21:08:14

Nálatok fordult már elő ebből kifolyólag valamilyen sérülés, "baleset"?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 21:17:33

@Ankaa: "Kifelé" nem. Mondtam (Vagy még nem mondtam? :O), hogy soha , senkit sem bántottam. :)

Én sérültem már meg...

Ankaa (törölt) 2012.02.08. 22:06:57

@King of Shadows: Nem volt számomra egyértelmű, bocsi... :)
Jaj, és hogy történt? :(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 22:15:11

@Ankaa: Semmi baj. :)

Volt, hogy Shadow kicsit szétverte a saját kezét (tárgyakat megtámadhat), meg ... volt más is, de az alapján nagyon beazonosítható lennék. :(

Ankaa (törölt) 2012.02.08. 23:10:51

@King of Shadows: Aham, értem. Esetleg priviben lehet kérdezni pl. ilyenekről, amiket nem írhatsz itt le? Bocsánat, de nagyon kíváncsi természetű vagyok. :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.08. 23:19:27

@Ankaa: Lehet, persze. :) Csak előfordulhat, hogy azt később találom meg, mert néha sok idő kell ahhoz, hogy egy privi átérjen. :)

elso 2012.02.09. 00:49:04

Irtad korabban, hogy fogorvoshoz menni eleg nagy kaland lesz. Ez azert van, mert eselyes, hogy vagy egy protektor vagy esetleg Shadow elojonne?
Tenyleg, a nyugtatoszerek milyen hatassal vannak ratok? Van olyan alter, akire nem hat illetve olyan, akit felerosit (mondjuk Shadowt, plane, ha a tobbiek gyengebbek)?

Engem is erdekelne, mi tortent meg, de megertem, hogy nem akarsz beazonosithato lenni!

Ankaa (törölt) 2012.02.09. 13:02:34

@King of Shadows: Köszi, ment az üzi... remélem még ebben az évezredben megkapod. :))

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.09. 14:21:22

@elso: Protektor nem valószínű, Shadow viszont igen. :( Az az elsődleges feladata, hogy megvédjen, és ha fájdalmat okoznak, ő támadást fog érzékelni... :S

Rám a normálisnál erősebben hatnak, Shadowra teljesen hatástalanok. De ő amúgy is nagyon ellenállóképes a tudatmódosítás ellen. :)

@Ankaa: Átjött. :)

elso 2012.02.10. 18:59:04

@King of Shadows: Erdekes, hogy mashogy hatnak a tudatmodositok az alterekre. Volt ugy, hogy berugtal (esetleg fuveztel, bar megertem, ha erre nem valaszolsz)? Mi tortenik olyankor? Nehezebb Shadow-t kordaban tartani? Elojon tobb alter szimultan?

A fogorvos igy tenyleg para :(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.10. 19:26:36

@elso: Nem, sosem füveztem és alkoholt sem iszok.

Shadow szerintem immúnis a tudatbefolyásolásra* (legalábbis nem tudok olyasmiről, ami hatna rá), és olyankor átvenné az irányítást. Már csak azért is, hogy meg tudjon védeni.

*Én például dohányzom, ő nem.

elso 2012.02.11. 22:32:10

Shadow egyre erdekesebbnek tunik. Azt hittem, o az az alter, aki aka'r a testben is kart tenne, ha nem sikerul kordaban tartani. Es megolte az eredetit is.. Kit ved pontosan? A testet? Vagy teged, a dominans altert? Vagy a rendszert?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.11. 23:08:09

@elso: Elsősorban saját magát. Eredetileg arra volt kondicionálva, hogy védje meg az eredetit, csak ő ezt felülírta, vagy legalábbis ideiglenesen elnyomta. Mivel megölte az eredetit és átvette az emlékeit (meg a képességei egy részét is) saját magát a jogutódjának tekinti. Ebből kiindulva teljesen legális, ha önmagát akarja védeni...

Tori, aki csak kívácsi 2013.03.02. 13:43:38

Hogy őszinte legyek nem rég kezdtem olvasni ezt a blogot. A nővérem szintén olvassa, ő kicsit előrébb tart, de már most annyi és annyi kérdés kering a fejemben, hogy nem bírtam, ki, hogy tovább olvassam kérdezés nélkül.

Az eddig olvasottak, annyira nagyon nem "rémítettek" - bár ne ez a legjobb kifejezés sajnálom - meg (kivéve az Eredeti halálát), de ez a bejegyzés kissé - nagyon - lesokkolt.

Most csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy ugye nyugodtan bombázhatlak a bugyutábbnál bugyutább kérdéseimmel? :)
süti beállítások módosítása